Kerrostalokyttääjän muistiinpanot

Kuva: Kaisa Leiwo

Testissä lyhytaikainen vuokraus

Syyslomaperinteenämme on vuosia ollut visiitti pohjoisempaan Suomeen sukulaisia ja nähtävyyksiä katselemaan. Olemme kuitenkin halunneet säästää sukulaisia majoituksen vaivalta ja itseämme toisten nurkissa luuhaamiselta. Siksi majoituspaikkamme on tavallisesti ollut hotelli.

Tänä vuonna päätimme kokeille lyhytaikaista asunnon vuokrausta. Minulla yleinen uteliaisuus lisättynä ammatillisella mielenkiinnolla toimi motiivina. Teinit arvostivat omaa huonetta jossa saa rauhassa valvoa ja nukkua silloin kun muut eivät valvo tai nuku. Lyhytaikainen vuokraus oli lisäksi edullisempi vaihtoehto kuin hotelli.

Olimme tsekanneet tämän vuokranantajan saamia lähes 1000 palautetta, joissa kehuttiin asuntoja siisteydestä ja hyvästä varustelusta. Palaute piti pääosin paikkaansa – asunnosta löytyi jopa kapselikahvinkeitin, jolla tekaisimme lattekahvit loma-aamujen iloksi. Kun löysin kaapista jonkun edellisen asukkaan löyhkäävän homeisen pastakeitoksen, vuokranantaja olisi halutessamme toimittanut kokonaan uuden kattilan asuntoon.

Lyhytaikainen vuokraus ei ole helppo bisnes

Lyhytaikainen vuokraus ei ole vuokranantajalle helppo bisnes mikäli sen haluaa hoitaa hyvin. Asunto pitää tarkastaa, siivota ja varustella aina vuokralaisten välillä. Jonkun on reagoitava palautteeseen välittömästi. Internetissä niin ruusut kuin risutkin on helppo jakaa kaikille saman tien, eikä virheisiin ole juurikaan varaa.

Palautteen perusteella asuntojen iso käyttäjäryhmä näyttää olevan lapsiperheet, enkä ihmettele sitä. Hotellihuone lisävuoteilla on usein ahdas ja hermoja riipivä vaihtoehto. Kokonaisessa asunnossa on eri lailla vapautta ja väljyyttä. Juhliminen, metelöinti, tupakointi ja lemmikit oli asunnossa kielletty eli en usko vuokralaisista aiheutuvan naapureillekaan häiriötä.

Ensimmäinen kokemus oli hyvä – taidanpa kokeilla joskus uudestaankin,

Lue lisää lyhytaikaisesta majoituksesta: Turisteja taloyhtiössä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *