Kerrostalokyttääjän muistiinpanot

Kuva: Kaisa Leiwo

Tervetuloa taloyhtiön hallitukseen!

Tervetuloa As Oy Mallitalon hallitukseen! Tästä perehdytyspaketista löydät tietoja taloyhtiöstä ja sen toiminnasta, yhtiön isännöintiyrityksestä sekä hallituksen jäsenen tehtävistä ja vastuista yleisesti.

Saako uusi hallituksen jäsen Sinun taloyhtiössäsi riittävästi eväitä työhönsä? Oletteko miettineet miten hallituksen jäsen perehdytetään ja millaista informaatiota hänen olisi hyvä saada?

Taloyhtiön hallituksen ensikertalaisilla ei välttämättä ole aiempaa kokemusta hallitustyöstä tai taloyhtiön asioiden hoitamisesta. On siis hyvä aloittaa perusteista: Mikä on hallituksen jäsenen rooli? Mitä tehtäviä ja vastuita hallituksen jäsenellä on? Miten hallitus toimii? Mitä kokouksissa tapahtuu? Mikä on hallituksen, isännöitsijän ja yhtiökokouksen välinen työnjako?

Ensimmäisessä uuden kokoonpanon hallituksessa kannattaa käydä läpi hallituksen kokouskalenteri ja kokouskäytännöt: Kuinka usein hallitus kokoontuu? Mihin aikaan päivästä kokoukset pidetään? Kuka ja miten kutsuu kokouksen koolle? Miten kokouksiin valmistaudutaan? Miten päätökset valmistellaan ja tehdään?

Uusi hallituksen jäsen tuo aina myös uusia näkökulmia ja ajatuksia hallitukseen. Omat toimintatavat on hyvä silloin tällöin kyseenalaistaa ja miettiä voisiko asiat tehdä toisin. Mitäpä jos kokoukset pidettäisiinkin jatkossa aamukokouksina? Olisiko mahdollista siirtyä sähköpostikutsuihin ja –keskusteluun ja vaikkapa ottaa käyttöön sähköinen allekirjoitus?

Tervetuloa hallituksiin uudet jäsenet – ja myös uudet ajatukset!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *