Kerrostalokyttääjän muistiinpanot

Kuva: Kaisa Leiwo

Taloyhtiössä on mukava asua

Isännöintiliiton Talokysely.fi -palvelussa on alkuvuoden 2017 aikana lähes 3000 asukasta lähes 200 taloyhtiöstä kertonut kokemuksistaan taloyhtiöasumisesta. Tulokset ovat yllättävänkin hyviä. Kun julkisuudessa näkyvät usein häiriöt, riidat ja ongelmat, on todellisuus paljon ruusuisempi. Asukkaat ovat pääosin hyvin tyytyväisiä asumiseensa taloyhtiössä.

Neljä viidestä pitää taloyhtiötään turvallisena

Erityisesti taloyhtiöiden asukkaita miellyttää kotitalon turvallisuus ja rauhallisuus. Neljä vastaajaa viidestä pitää taloyhtiötään turvallisena ja kolme neljästä rauhallisena. Asumisen arki tuntuu siis olevan kunnossa – taloyhtiössä ei tarvitse pelätä vaan asukas voi nukkua turvassa ja rauhassa.

Yleisimmin esiin nousevia kehityskohteita ovat piha-alueiden kunto, energiatehokkuus ja viestintä. Myös yhteisöllisyyttä ja naapuriapua haluttaisiin usein lisää.

Miten Sinun taloyhtiössäsi voidaan?

Keskiarvotulokset ovat hyviä ja hyvä niin. Ne kertovat taloyhtiöasumisen yleisestä tilanteesta ja asukkaiden hyvinvoinnista taloyhtiöissä.

Keskiarvotulosten perusteella ei voida kuitenkaan johtaa yhtäkään taloyhtiötä. Tiedätkö miten Sinun taloyhtiössäsi voidaan?

Tänä päivänä asiakkailta kysyminen alkaa olla itsestään selvyys. Kaupan hedelmäosastolla kysytään pikapalautetta asioinnista. Kun huollatat autosi saat vuorokauden sisällä tekstiviestikyselyn palvelusta ja odotuksistasi.

Asukkaat ovat tottuneet palautteen kysymiseen ja antamiseen ja odottavat sitä myös taloyhtiöltä. Muistakaa siis kysyä säännöllisesti niin odotuksia kuin palautetta taloyhtiöasumisen osalta. Kyselyt ovat tehokas ja helppo työväline taloyhtiön johdolle. Tulosten avulla yhtiötä voidaan kehittää kohti parempaa asumista ja tyytyväisempiä asukkaita.

Mitä jos kysyisit jo tänä kesänä?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *