Kerrostalokyttääjän muistiinpanot

Kuva: Kaisa Leiwo

Taloyhtiön kesähitit

Kesäkuun koittaessa joka radiokanava alkaa toistaa samoja kesähittejä: Mikä kesä, Rusketusraidat, Pitkä kuuma kesä, Jäätelökesä, Vielä on kesää jäljellä… Kaikkien aikojen kesäbiisiä haetaan kymmenissä kilpailuissa eri foorumeilla.

Myös taloyhtiömaailmassa nousevat kesän koittaessa esiin tietyt kestoteemat, taloyhtiön kesähitit: parvekegrillaus, tyhjän asunnon turvaaminen, parveketupakointi, vesimaksut poissaolon ajalta, turvalukitus…

Koska olen lähes joka teemasta blogannut, niin päätin nyt tehdä kesähittikimaran taloyhtiölle: Kaikki yllä mainitut teemat pikakelauksena samassa blogipotpurissa.

  1. Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee grillauspäiviä…

Parvekegrillaus on periaatteessa sallittua, mutta grillaajan pitää muista paloturvallisuus ja huomioida naapurit. Paras vaihtoehto parvekkeella on sähkögrilli koska se on paloturvallisin vaihtoehto.

  1. Laitetaanko pois kaikki sähköt ja virrat, lähdetään lennolle…

Osakkaan tulee huolehtia myös tyhjän asunnon kunnosta ja pitää asunto asutun näköisenä mahdollisia pitkäkyntisiä silmällä pitäen. Pyydä naapuria tsekkaamaan aika ajoin, että kaikki on kunnossa asunnossa. Käännä postit lomaosoitteeseen äläkä jätä ikkunoita auki. Vesihanat ja virrat kannattaa sulkea, samoin kaikki sähkölaitteet.

  1. Tästä kesä voi alkaa, tupakointi ei meillä haittaa…

Parveketupakointi voidaan mahdollisesti jatkossa kieltää taloyhtiöissä, mutta tällä hetkellä kieltoja ei juurikaan ole yhtiöjärjestyksissä, ainoastaan järjestyssäännöissä. Kiellon ongelma on nyt ja jatkossakinsen valvominen ja sanktiointi. Paras konsti olisi naapurien huomioiminen ja vaikka yhdessä sovittavat vapaaehtoiset pelisäännöt tupakoitsijoille.

  1. Muistan jäätelökesää, vesimaksuni maksan…

Vesimaksut tulee maksaa lyhyiden poissaolojen aikana, ja lyhyeksi poissaoloksi lasketaan myös koko kesä mökillä. Periaatteessa vesimaksun maksamisvelvoite ratkeaa sen perusteella, missä henkilö on kirjoilla.

  1. On pitkä kuuma kesä, annan avaimen naapuriin…

Turvalukon avain olisi hyvä jättää loman ajaksi vaikka naapurille, jos asuntoon täytyy päästä esimerkiksi vahinkotilanteessa tai palohälyttimen soidessa.  Jos yleisavaimella ei päästä tarvittaessa asuntoon, jäävät rikotun oven korjauskustannukset tavallisimmin osakkaan korvattavaksi.

Näitä lauluja laulellen siis lomille – hyvää kesää kaikille!

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *