Kerrostalokyttääjän muistiinpanot

Kuva: Kaisa Leiwo

Suunnitteletko remonttia?

Aiotko remontoida kylppärin tai keittiön? Haluatko vaihtaa muovimaton tilalle parketin? Miten asia etenee taloyhtiössä taiteen sääntöjen mukaisesti?

Aloita tarkistamalla yhtiön korjaussuunnitelmat. Jos putkiremontti häämöttää lähitulevaisuudessa, kannattaa ehkä harkita kylpyhuoneen remontointia. Joudutaanko vasta remontoitu kylppärisi mahdollisesti purkamaan putkiremontin tieltä?

Muista, että saat lähtökohtaisesti tehdä remontteja tiloissa, joihin osakkeesi tuovat hallintaoikeuden. Tämän voit tarkistaa yhtiöjärjestyksestä tai isännöitsijältä.

Muista ilmoittaa remontista kirjallisesti taloyhtiölle. Yleensä ilmoitus toimitetaan isännöitsijälle. Useimmilla taloyhtiöillä tai isännöintiyrityksillä on tätä varten valmis lomake, jolla muutostyöilmoitus tehdään. Et saa aloittaa töitä ennen kuin ilmoituksesi on käsitelty ja hyväksytty. Taloyhtiön tulee toki käsitellä ilmoitukset ilman turhia viivytyksiä.

Ota huomioon uuden asbestilain ja –asetuksen tuomat velvoitteet ennen vuotta 1994 rakennetuissa ja korjatuissa yhtiöissä tai tiloissa. Suosi energiatehokkaita ratkaisuja.

Mikäli remontistasi aiheutuu ääni- tms haittaa naapureille, on kohteliasta ilmoittaa mahdollisista häiriöistä etukäteen. Muista noudattaa järjestyssääntöjä ja harkintaa työn toteuttamisen ajankohdan osalta.

Tarkista, että urakoitsijasi noudattaa hyvää rakennustapaa ja on hoitanut työnantajavelvoitteensa, vakuutuksensa yms. Mikäli haet kotitalousvähennystä, tulee urakoitsijan olla ennakonperintärekisterissä.

Tee taloyhtiön kanssa yhteistyötä – edesauta tarpeellisen valvonnan toteuttamista. Se on myös oma etusi.

Yleensä isännöintiyritys voi neuvoa ja auttaa kaikissa yllä mainituissa kysymyksissä, kunhan muistat tehdä muutostyöilmoituksen.

Hyvin tehty remontti on kaikkien etu – niin osakkaan ja naapureiden kuin taloyhtiönkin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *