Kerrostalokyttääjän muistiinpanot

Poutapilviä ja peruskorjauskuuroja

Piirrettyjen elokuvien ystävät yhdistävät otsikon vääjäämättä Judi ja Ron Barretin lastenkirjaan perustuvien elokuvien lihapullakuuroihin, vaahtokarkkipuudeleihin, hampurilaishämähäkkeihin, tacokrokotiileihin ja patonkivalaisiin. Elokuvassa keksijä saa aikaiseksi eksoottisen laitteen, joka kehittää ensimmäisessä osassa vedestä ruokaa ja toisessa osassa kovin eksoottisia ruokaeläimiä.

Elokuvissa keksijät ovat eksentrisiä hahmoja, joiden työhuoneista kumpuaa mitä mielikuvituksellisimpia ja ihmeellisimpiä tuotoksia. Keksimiseen liittyy yleensä paljon rätinää, pauketta, pörröisiä hiuksia ja nokisia keksijöitä.
Itsekin haluaisin päästä viikoksi keksijän kammioon ja tuottaa siellä laitteita, jotka varmistaisivat taloyhtiöiden sääkartalle jatkossa pelkkää auringonpaistetta ja poutapilviä. Koeputkistani poksahtaisi esiin ainakin seuraavat taloyhtiön pikku apulaiset:

1. Energiansäästäjä ERIKA. Erika optimoi lämmityksen, sähkön ja veden käytön siten, että joka huoneistossa on tasaisen ja mukavan lämmintä, tuuletukset hoidetaan asiallisen nopeasti ja tehokkaasti, vettä käytetään järkevästi ja sähkösyöpöt tapetaan nälkään.

2. Häiriöiden poistaja HELGA. Helga vaimentaa öisen metelin niin huoneistoissa kuin rappukäytävissä sekä estää koirien haukunnan, musiikkiharrastusten ja muiden arkisten äänien kulkeutumisen huoneistosta toiseen.

3. Yhteishengen kohottaja YLERMI. Ylermi saa asukkaat tervehtimään toisiaan, huolehtimaan yhdessä asuinympäristönsä viihtyisyydestä ja turvallisuudesta, ottamaan vastuuta toisistaan ja talostaan sekä viihtymään muutenkin yhdessä. Ylermi rakastaa talkoita ja pihatapahtumia.

4. Kiinteistön kunnostaja KUISMA. Kuisma pitää talon teknisesti hyvässä kunnossa, peruskorjaa ja kunnostaa oikea-aikaisesti ja valvoo, ettei korjausvelka ala kasvaa kiinteistön missään osassa. Kuisma tuntee viisivuotissuunnitelmat, kuntoarviot ja kunnossapitotarveselvitykset.

Uskoisin, että Erikan, Helgan, Ylermin ja Kuisman kanssa elämä taloyhtiöissä olisi lähestulkoon pelkkää päivänpaistetta ja poutapilviä. Lihapullakuurotkin sallitaan silloin kun jossakin huushollissa sattuu olemaan lihapullapäivä. Ja jos Ylermiltä kysytään, niin lihapullat ovat mitä mainiointa talkooherkkua!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *