Kerrostalokyttääjän muistiinpanot

Miten olisi hallituksen aamukokous?

Jokaisessa taloyhtiössä pidetään vuosittain useita kokouksia. Taloyhtiön normivuoteen kuuluu vähintään 1-2 yhtiökokousta sekä 4-6 hallituksen kokousta. Mikäli meneillään on esimerkiksi isoja korjaushankkeita, voi yhtiökokouksia ja hallituksen kokouksia olla selvästi enemmän ja tämän päälle tulevat hankeryhmän kokoukset, työmaakokoukset yms. Isännöitsijälle ja hallitukselle voi tulla kymmeniä kokouksia taloyhtiön asioissa vuoden mittaan.

Mikäli kaikki kokoukset pidetään iltaisin, tietää se varsinkin isännöitsijälle piiiiiiiiitkiä työpäiviä ja paljon iltatöitä. Harva isännöitsijä kun hoitaa vain yhtä taloa, vaan hoidettavia taloyhtiöitä voi hyvinkin olla runsaat parikymmentä. Kohtuulliset 20 taloyhtiötä joista jokainen pitää kohtuulliset 8 kokousta vuodessa tekee isännöitsijälle jo 160 kokousta vuodessa. Ja yleensä tämä kohtuullisuus ei riitä lähimainkaan… Jos kaikki nämä kokoukset pidetään iltaisin, tekee se aika monta työiltaa vuodessa.

Ammatinvalintakysymys, sanovat toiset. Onhan se niinkin, mutta varmasti isännöitsijän ammatin valitsisi useampi jos työajat olisivat toisenlaiset. Isännöitsijöistä suuri osa on jäämässä eläkkeelle lähivuosina, ja uusia nuoria isännöitsijöitä tullaan tarvitsemaan paljon. Nuorten alalle tuloa helpottaisi huomattavasti jos iltatöiden määrä olisi vähäisempi ja myös isännöitsijä voisi elää normaalia perhe-elämää.

Suurin osa meistä vie autonsa huoltoon työpäivän aikana ja työaikaan. Onnistuisiko myös vielä isomman omaisuuserän, taloyhtiön, huolto eli esimerkiksi hallituksen kokoukset päiväsaikaan? Tutkimusten mukaan aamu ja iltapäivä ovat muutenkin tehokkaampaa ja virkeämpää kokousaikaa kuin illat. Hyvin suunniteltu ja napakasti vedetty hallituksen kokous voidaan viedä läpi tunnissa, korkeintaan kahdessa, eli nopeammin kuin auton perushuolto.

Kokeilkaa kerran! Pitäkää hallituksen kokous vaikka aamukahdeksalta tai lounastunnin aikaan. Uskon, että yllätytte positiivisesti. Talon asiat tuli hoidettua napakasti ja kaikille jäi ilta omiin asioihin ja harrastuksiin.

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *