Kerrostalokyttääjän muistiinpanot

Lunta odotellessa

Muu Suomi sai vuoden alussa lumipeitteen, mutta Turun seudulla maa on vielä musta. Toivottavasti tännekin saadaan edes vähän lunta ja talvista tunnelmaa. Mitä taloyhtiöiden on syytä muistaa täälläkin tehdä ennen lumen tuloa? Vieläkin ehtii, vaikka vähän myöhäistä jo onkin. 

Huoltosopimus on hyvä tarkistaa aina talven tullen ja katsoa mm mitä sopimuksessa on sovittu lumen poistosta ja liukkauden torjunnasta. Taloyhtiön vastuu piha- ja katualueiden turvallisuudesta on vahva, eikä turvallisuuden kustannuksella kannata säästää. 

Lumen luonnin lisäksi tulee sopia liukkauden torjunnasta eli hiekoituksesta ja jään poistosta niin väyliltä kuin katoilta. Tätä tarvitsee todennänöisesti tehdä vaikka lunta ei sataisikaan. Kannattaa myös sopia kenen vastuulla on tarkkailla lumi- ja jäätilannetta ja millaisella aikaviiveellä toimiin tulee ryhtyä. 

Onko taloyhtiön piha sellaisessa kunnossa, että sinne pääsee lumitöihin? Turhat esteet tulee poistaa ja väylät merkitä hyvin. Hiekkaa ja kulkuesteitä on hyvä olla helposti saatavilla äkillisen liukkauden yllättäessä tai jään kerääntyessä vaikka katolle. Jokaisen vastuulla on estää mahdollinen onnettomuus eikä jäädä odottamaan huoltoyhtiötä mikäli jäätäon vaarallisesti väylillä tai katolla. 

Nyt kannattaa uhrata muutama hetki huoltosopimuksen läpi käymiselle ja piha-alueen valmistamiselle talveen. Sitten saa lumi ja pakkanen tulla. Hyvää alkanutta vuotta! 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *