Kerrostalokyttääjän muistiinpanot

Kurkistus Alisan taloyhtiöön

Tutustuimme keväällä tuoreeseen hallituksen puheenjohtajaan Alisaan, joka oli positiivisin odotuksin ja ajatuksin aloittelemassa puheenjohtajan tehtäviä. Lupasin silloin palata asiaan ja kertoa, mitä Alisalle ja taloyhtiölle kuuluu.

Kevään ja kesän aikana hallitus on yhdessä isännöitsijän kanssa päivittänyt taloyhtiön pelastussuunnitelman. Talossa on mukavan aktiivisia asukkaita, jotka ottivat mielellään vastuita pelastussuunnitelmasta ja omatoimisesta varautumisesta. Hallitus on käynyt läpi jätehuolto- ja huoltosopimukset ja niihin on tehty tarvittavia päivityksiä. Syksyllä otetaan käyttöön sähköinen viestintäpalvelu osakkaiden suuntaan – hallitus ja isännöitsijä voivat viestiä sen kautta ajankohtaisista asioista sekä tallentaa sinne tärkeitä dokumentteja ja pöytäkirjoja. Sähköisellä palvelulla houkutellaan myös muita osakkaita mukaan yhteisten asioiden hoitamiseen ja vaikkapa hallitustyöskentelyynkin.

Alisa kehuu, että isännöitsijä on ollut hänelle ja muulle hallitukselle arvokas tuki sekä asioihin perehtymisvaiheessa että uudistuksia suunniteltaessa. Kommunikointi on sujunut hyvin ja niin ruusuja kuin risuja on voitu avoimesti antaa molempiin suuntiin. Yhdessä on katsottu, mitä asioita voidaan kehittää ja mitkä toimivat hyvin nykyisellään.

Viime viikolla taloyhtiössä pidettiin syystalkoot, jotka olivat menestys. Lähes kaikki asukkaat osallistuivat tapahtumaan ja mukana oli niin aikuisia kuin lapsia. Talkoolaisilla oli pitkä työlista: kylttien siirtämisiä, polkupyörävaraston inventaari, yhteisen roskalavan täyttäminen ja myös löytöjen tekeminen, pensasaidan leikkaus, piha-alueiden haravointi ja roskien siistiminen sekä leikkialueen ja varastojen siivous. Lapsilla oli omaa ohjelmaa – mm jättisaippuakuplien puhaltelua, josta aikuisetkin innostuivat. Sade vapautti lopulta talkoolaiset ulkotöistä grillaamaan makkaraa ja nauttimaan talkootarjoiluista. Yhteishenki oli hyvä ja talkoolaiset suunnittelivat jo seuraavia yhteisiä tapahtumia, mm pihakirppistä.

Ja mitäkö tästä voimme oppia? Sen, että taloyhtiöissä löytyy paljon pienten askelten kehittämistä sekä paljon halukkuutta tehdä yhdessä asioita kun joku ryhtyy primus motoriksi. Aktiivinen puheenjohtaja sekä hyvin yhteen puhaltavat hallitus ja isännöitsijä ovat taloyhtiölle tärkeä resurssi.  Jokainen hallitus ja puheenjohtaja miettii omat tapansa toimia – pääasia on, että halutaan toimia ja tehdä töitä taloyhtiön parhaaksi yhdessä isännöinnin kanssa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *