Kerrostalokyttääjän muistiinpanot

Kuva: Kaisa Leiwo

Kinkkutemppu ja muut joulun taiat

Joulu on parhaimmillaan rauhoittumisen, rentoutumisen ja huilimisen aikaa meille kaikille. Silloin ei stressata myöskään asumisesta – toivottavasti. Yksi on siivonnut kodin perinpohjin, toisen joulu ei ole siivoamisesta kiinni. Yksi koristelee kodin ja kuusen, toinen sytyttää kynttilän. Joulun viettotapoja on monia ja jokainen valmistautuu talven juhlaan omalla tyylillä.

Muutama asia on kuitenkin hyvä muistaa myös rauhoittumisen keskellä:

Kinkkutemppu

Jos paistat kinkun niin älä heitä paistinrasvoja viemäriin. Paras vaihtoehto on viedä ne tyhjässä maitopurkissa keräyspisteeseen, mistä rasva päätyy dieselin raaka-aineeksi. Toiseksi paras on laittaa ne roskikseen samalla lailla maitopurkissa hyytyneenä.

Oman kuntasi keräyspisteet kinkkurasvalle löydät kampanjan kotisivuilta.

Paloturvallisuus

Ole huolellinen kynttilöiden, sähkölaitteiden ja ulkotulien kanssa. Älä jätä mitään näistä valvomatta palamaan tai päälle. Varmista, että kaikki taloudessa osaavat toimia oikein palotilanteessa ja että sammutuspeite löytyy tarvittaessa nopeasti.

Naapurisopu

Älä häiritse naapureiden rauhoittumista ja joulun viettoa, vaikka oma tapasi juhlia joulua olisi äänekkäämpi tai arkisempi. Toivota naapurille hyvää joulua rappukäytävässä ja laita vaikka joulukortti postilaatikosta sisään. Joulu on hyvää aikaa muistaa myös naapureita.

Joulun roskat

Jouluna kertyy helposti monenlaista jätettä ja roskaa. Lajittele jätteet asiallisesti ja vie omiin keräyspisteisiinsä. Jos jätepisteet täyttyvät joulun pyhinä, malta odottaa niiden tyhjennystä äläkä kasaa jätevuoria astioiden ympärille. Apua lajitteluun löydät Lounais-Suomen Jätehuollon kotisivuilta.

Joulumieli

Malta unohtaa arjen kiireet ja harmit muutamaksi päiväksi. Vaikka et viettäisi joulua perinteisin menoin, nauti joulun rauhasta ja mahdollisuudesta lepoon. Tee asiat toisin ja toisia asioita kuin arkisin. Joulumielen voi virittää monella tavalla.

Oikein hyvää joulun aikaa!

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *