Kerrostalokyttääjän muistiinpanot

Kuva: Kaisa Leiwo

Kevät on juhlien aikaa

Otsikko voisi olla suoraan naistenlehden kannesta. Juttu voisi jatkua kakkuresepteillä, booliohjeilla, mekkokuvilla tai kutsukorttimalleilla. Jätetään tässä kirjoituksessa nuo asiat kuitenkin vähemmälle ja puhutaan naapureiden huomioimisesta niin kevään kuin muitakin juhlia järjestettäessä.

Juhlat ja juhlimisen äänet kuuluvat normaaliin elämiseen silloin kun juhlia on harvakseltaan ja ne eivät jatku kovaäänisinä yli yön. Häiritsevää elämää ovat toistuvat ja meluisat yön yli tai myöhään iltaan jatkuvat juhlimiset. Häiritsevän elämän tunnusmerkit täyttyvät helpommin yöaikaan ja silloin kun meteli on toistuvaa ja pitkäkestoista. Tarkkaa rajaa tavanomaisen ja häiritsevän välille on hankala vetää, mutta päiväsaikaiset valmistujaisjuhlat tuskin täyttävät häiritsevän elämän tunnusmerkkejä.

Valmistujaisjuhlat voi siis pitää kotona ja lämpimänä päivänä ottaa parvekkeenkin juhlakäyttöön. Kun ihmisiä on paljon niin siitä aiheutuu vääjäämättä myös ääniä. Vieraat etsivät pysäköintipaikkoja, kulkevat rappukäytävässä ja pitävät ääntä. Ovea avataan ja suljetaan ja huoneistosta kuuluu puheen sorinaa, musiikkia yms. Tämä ei ole häiritsevää elämää vaan normaaleja asumisen ääniä jotka kuuluvat kerrostaloelämään.

Jos haluat ottaa naapurit hyvin huomioon niin voit informoida heitä etukäteen juhlistasi. Kerro vaikka viestilapulla mihin aikaan juhlat alkavat ja mihin mennessä ne päättyvät. Voit todeta, että juhlista tulee todennäköisesti ääniä, mutta toivot, että ne eivät häritse naapureita. Melua on helpompi sietää kun tietää, että se loppuu hetken päästä ja että juhlija ajattelee naapureitakin.

Nautitaan siis kevään juhlista ja vieraista. Otetaan naapurit huomioon eikä ärsyynnytä turhista. Onnea ja mukavia juhlia kaikille kevään valmistuville!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *