Kerrostalokyttääjän muistiinpanot

Kuva: Kaisa Leiwo

Kesäloma kotitalossa

Kesälomapäivä tai – viikko kotona – mitä tekisi? Miten saada päivä tuntumaan lomalta?

Syö aamiainen parvekkeella tai pihalla. Kata kauniisti ja valitse tarjolle erikoisherkkujasi. Nauti pitkästä aamiaisesta perheen, sanomalehden, lempikirjan tai ristikon seurassa. Jos sataa niin kata picnic olohuoneen lattialle. Voin paljastaa, että oma kesäherkkuni on Nutella – runsas lusikallinen tuhtia suklaatahnaa kuuluu ehdottomasti kesäloma-aamuihini. Keksi oma herkkusi ja nauti lomafiiliksestä.

Istu paljain varpain pihakeinussa kaverin, kirjan tai vaikka käsityön kanssa. Pihakeinun puuttuessa ota viltti tai pyyhe pihalle. Jätä kännykkä sisälle tai laita se äänettömälle.

Järjestä pihakutsut tai nyyttärit. Kutsu naapuri, ystävä, leikkikaveri tai vaikka oma perhe. Varaa helppoja tarjoiluja – kahvia termariin, mehua, keksejä, sämpylöitä. Pelatkaa mölkkyä, lautapelejä tai vaikka kännykkäpelejä yhdessä.

Järjestä pihakirppis. Kutsu naapuritkin mukaan myymään ja ostamaan. Laita kutsu ilmoitustaululle jo muutamaa päivää ennen niin naapuritkin ehtivät valmistautua.

Miten olisi kesäolympialaiset? Pienemmälläkin pihalla mahtuu kilpailemaan esimerkiksi kilpikonnakävelyssä, renkaan heitossa, pussijuoksussa, saippuakuplan puhaltamisessa ja pehmopallopeleissä. Olympialaiset voi yhdistää pihakutsuihin – ensin kisataan ja sitten nautitaan tarjoiluista.

Hyvää ja rentouttavaa kesää ja lomaa kaikille lukijoille!