Kerrostalokyttääjän muistiinpanot

Kuva: Kaisa Leiwo

Joulu on talojen aikaa

Parantumattomana kerrostalokyttääjänä talot viehättävät minua aina ja erityisesti. Minulla on taloverhoja, taloservettejä, talopannunalusia, taloastioita, talovärityskirjoja ja vaikka mitä. Talot ovat ihania ja kiehtovia – niin myös jouluna.

Koska yleensä blogeissani on kovin asiapitoinen teksti ja yksi otsikkokuva, käännän nyt joulun kunniaksi asian toisin päin. Esittelen erilaisia joulun taloja ja unohdan juridiikan, naapurisuhteet, kunnossapidon ja hyvän hallintotavan ihan täysin.

Aloitetaan klassikkotalosta, joka on tuossa ikivanhassa kerrostalokyttääjä -kuvassakin. Tämä taitaa olla ensimmäinen kynttilätaloni ja aina yhtä ihana

 

Korkeampaa rakentamista edustaa toinen suosikkikynttilätaloni, joka olisi aivan ideaalinen lämmön talteenottojärjestelmälle – korkea ja yksiporraskäytäväinen kerrostalo.

 

Kynttilöiden lisäksi jouluun kuuluu herkuttelu – ainakin minun jouluuni. Olen aivan liian kova syömään makeaa, ja erilaiset herkujoulutalot ovat ehdoton osa joulua. Tässä piparitalo parin vuoden takaa. Mitä enemmän karkkeja Hannu ja Kerttu -tyyliin, sen parempi.

 

Tänä vuonna jätin piparitalon tekemättä ja rakensin sen sijaan suklaatalon – ihmeellistä, etten ole sitä keksinyt jo aiemmin. Tämän rinnalla piparitalo tuntuu lähes terveystuotteelta. Suklaatalo syntyy yllättävän helposti neljästä suklaalevystä. Ja nyt kun olen harjoitellut, osaan ensi vuonna tehdä sen vielä paremmin ja fiksummin.

 

Lopetan kuusenkoristetaloon, joka on uusin joulukoristeeni. En ole kukkaihmisiä – huushollissani ei ole ainuttakaan viherkasvia, enkä kylvä tai kasvata mitään. Oikea joulukuusi meillä on joka joulu ja siinäkin roikkuu useampia taloja. Tällä talolla toivotan oikein hyvää joulua!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *