Kerrostalokyttääjän muistiinpanot

Joulu on kerrostalokyttääjän kulta-aikaa

 

Lapsena kerrostalot kiehtoivat minua erityisesti talvisin. Pimeässä illassa kerrostalo oli mielessäni kuin joulukalenteri jossa osa luukuista oli avattu – ikkunat joissa paloi valo olivat avattuja luukkuja, pimeät ikkunat avaamista odottavia. Olen odotellut, että joku keksisi tehdä kerrostalojoulukalenterin, mutta toistaiseksi sellaista ei ole näkynyt. Ehkä siinä on omiin eläkevuosiini ensimmäinen projekti sitten joskus aikanaan.

Yhä edelleen kerrostalot näyttävät minusta kodikkailta pimeinä talvi-iltoina kun ikkunoissa palaa valoja. Varsinkin joulunaikaan kalenteritaloni näyttävät hyviltä ja joulu näyttää olevan lähellä, kun monessa ikkunassa palaa jouluvalot.

Työni myötä olen tullut tietoiseksi myös siitä, että todellisuus taloissa ei ole aina niin kodikas ja sadunomainen kuin haluaisin ajatuksissani vaalia. Mutta jospa jouluna unohdettaisiin hetkeksi arkiset murheet myös taloyhtiöissä ja keskityttäisiin joulukalenterielämään ikkunaluukkujemme takana. Mitä se joulukalenterielämä sitten olisi? Minusta se voisi sisältää vaikka seuraavat elementit:

IMG_8501

– Toivota joka ikiselle naapurille – tai ainakin niille joihin törmäät pihassa ja porraskäytävässä – hyvää joulua!

– Vietä joulua rauhallisesti ja muita häiritsemättä, mutta älä myöskään häiriinny turhaan naapurien joulun vietosta – suvaitsevaisuutta ja muista välittämistä jokaiseen jouluun ja joka luukun taakse!

– Muista paloturvallisuus kynttilöiden kanssa – älä jätä yhtään kynttilää hetkeksikään vahtimatta tai käytä turvallisia led-kynttilöitä.

– Mikäli naapurisi on matkoilla, auta tarvittaessa tekemään hänen kotinsa asutun näköiseksi – kutsumattomat vieraat liikkuvat myös joulun rauhassa.

Oikein mukavaa ja rauhallista joulua joka ikkunan taakse!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *