Kerrostalokyttääjän muistiinpanot

Kuva: Kaisa Leiwo

Ilmoitustaululta löytyy – vai löytyykö?

Usean taloyhtiön aulasta löytyy perinteinen ilmoitustaulu, jossa on mm isännöitsijän ja huoltoyhtiön yhteystiedot sekä taloyhtiön ajankohtaisia tiedotteita. Suurempien remonttien aikana ilmoitustaulu on voinut laajentua lähes ilmoitusseinäksi kun tiedotteiden määrä kasvaa.

Laki ei varsinaisesti velvoita taloyhtiöitä pitämään ilmoitustaululla tiettyjä tietoja tai edes pitämään yllä koko ilmoitustaulua. Ilmoitustaulu ja sillä olevat tiedot voivat kuitenkin auttaa taloyhtiön lakisääteisten velvoitteiden täyttämisessä esim pelastus- ja järjestyslain osalta. Taloyhtiön on edesautettava pelastustoimintaa ja mahdollistettava viranomaisten pääsy rakennukseen. Ilmoitustaululla olevat tiedot voivat auttaa tässä.

Ilmoitustaulun ensi sijainen tehtävä on toimia taloyhtiön viestikanavana asukkaille ja osakkaille, ei osakkaiden ilmoituskanavana. Heippa-laput ja myynti-ilmoitukset eivät siis lähtökohtaisesti kuulu ilmoitustaululle.

Joidenkin yhtiöiden yhtiöjärjestyksessä voi olla maininta, että yhtiökokouskutsu laitetaan määräaikoja noudattaen porrashuoneen ilmoitustaululle. Pelkkä ilmoitustaululla ilmoittaminen ei kuitenkaan riitä, vaan jokaiselle osakkaalle on nykyisen asunto-osakeyhtiölain mukaan toimitettava kirjallinen kutsu, jota ilmoitustaulu voi täydentää. Se toimii myös kanavana saada kokouskutsu asukkaiden tiedoksi.

Markkinoilla on nykyisin myös erilaisia sähköisiä ilmoitustauluja eli digitaalisia porrasnäyttöjä. Näiden etuna on tietojen reaaliaikainen ja keskitetty päivittäminen sekä mahdollisuus kosketusnäyttötoimintoon. Sähköisten taulujen yleistyminen on kuitenkin ollut melko hidasta siihen nähden, kuinka yleinen informaatiokanava ilmoitustaulu taloyhtiöissä on.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *