Kerrostalokyttääjän muistiinpanot

Heippalaput vai facebook?

Mutu-tuntumalla näyttää siltä, että kaksi ilmiötä yleistyvät taloyhtiöissä: heippalaput ja some. Heippalaput ovat lappusia, joita asukkaat kiinnittävät porraskäytävään kun haluavat viestiä jotain naapurilleen. Lehdet ja some levittävät parhaita paloja – yleensä ne ovat heippalappuja, joissa kerrotaan ärtymyksestä naapurien tekemisiä tai tekemättömyyttä kohtaan.

Viime kuukausilta mieleen tulee mm heippalappu jossa harmiteltiin lasten piirtelyä pihan asfalttiin. Lappu sai aikaan runsaasti keskustelua ja aiheutti vilkasta mielipiteiden vaihtoa.  Lehdet ovat suorastaan pursunneet lappuja joissa harmitellaan naapurien melua pihalla, porraskäytävissä, wc:ssä, suihkussa ja parvekkeilla. Pihalla jumppaaminen on kirvoittanut vilkasta heippalappukeskustelua, samoin wc-ääniin liittyvä ”syvyyspommi” –laputtelu.

Heippalapuista on kirjoiteltu paljon, mikä todennäköisesti on sekä tuonut ilmiön pinnalle että innostanut ihmisiä rustaamaan omia lappujaan.  Vielä kun heippalappujen sisältö kääntyisi pääosin positiiviseksi niin ilmiöstä voisi olla iloinen: Tänään on grilli-ilta taloyhtiön pihalla, Tarvitko koiranhoitoapua, Haluatko pudokasomenoita.

Some eli sosiaalinen media taitaa taloyhtiöissä tyypillisimmin tarkoittaa facebook –sivuja. Joskus ne toimivat, joskus eivät. Yleensä toimimattomuus on joko passiivisuutta ja hiljaisuutta tai sitten asiatonta kirjoittelua. Tavallisesti taloyhtiön facebook –sivut edellyttävät aktiivista toimijaa joka tuottaa sinne sisältöä ja kontrolloi keskustelua. Facebookista ei saa tulla ikävien heippalappujen vaihtoehtoinen esittämispaikka tai villin pihaparlamenttikeskustelun kotipaikka.

Todennäköisesti parasta olisi jos taloyhtiöllä olisi käytössä monta rinnakkaista viestintäkanavaa yhtiön omille viesteille. Osakkaiden osallistuminen ja osallistaminen on hyvä asia, mutta viestien pitää pysyä asiallisina. Facebook voi olla taloyhtiön oma viestintäkanava, heippalaput minä miellän enempi asukkaiden jutuksi. Taloyhtiön ”heippalaput” ovat ilmoitustaululla olevia tiedotteita.

Millainen olisi kiva heippalappu  – sellainen jonka näkisit mielellään yhtiösi rappukäytävässä? Kirjoita mukava heippalappu ja lähetä siitä kuva 24.9 mennessä Kotitalolehden toimitukseen. Voit voittaa lahjakortin.

 

1 kommentti

  1. Mikä hemmetin heippa-lappu? Kuka tämmöisen termin on keksinyt ja miksi sitä levitetään mediassa? Heippa on lähtötervehdyksen hei väännös. Ei sillä ole mitään tekemistä muistutus-, valitus-, kysely yms. paperilappujen kanssa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *