Kerrostalokyttääjän muistiinpanot

Asuntovaunussa kuin asunto-osakeyhtiössä

Terve,

ja terveiset meidän uudesta pikkukodista! Ilmeisesti helle pehmitti päämme Islannin kylmyyden jälkeen niin totaalisesti, että menimme tekemään jotakin aivan odottamatonta – ostimme asuntovaunun! Jos joku olisi vuosi sitten sanonut, että ensi kesänä ryhdyn kaikkien kaveriksi karavaanariksi, olisin varmasti nauranut katketakseni. Olemme nyt kumminkin viettäneet kaksi ensimmäistä yötä leirintäalueella ja karavaanielämä onkin ollut yllättävän mukavaa – ainakin näin auringon helliessä ja kesän ollessa kauneimmillaan.

Kuva: Kaisa Leiwo

Meille omakotiasukeille tämä on vähän kuin paluu taloyhtiöön. Hyssytän koko ajan tyttöjä ja koiraa: ei saa huutaa, ei saa juosta, ei saa haukkua… Pysykää omassa pihassa, pitäkää koira kunnolla kiinni, älkää oikaisko naapurin pihan poikki…

Maksamme leirintäalueelle ”yhtiövastiketta” yövyttyjen öiden perusteella – kaikkien paikkojen koko on sama eli neliöissä tai vastikeperusteissa ei ole eroa asukkaiden välillä. Lisäksi maksamme kiinteää sähkömaksua ja henkilölukuun perustuvaa vesimaksua, jolla saamme käyttöömme sauna- ja suihkutilat, wc:t, astian- ja pyykinpesupaikat. Tässä ”taloyhtiössä” huolto toimii tosi hyvin – yhteistilat ja ulkoalueet ovat siistejä ja hyvin hoidettuja.

Kuva: Kaisa Leiwo

Myös naapurien kanssa on mennyt toistaiseksi ihan mukavasti, muutama naapuri on tässä viikonlopun aikana ehtinyt jo vaihtua. Kaikki tervehtivät toisiaan käytävillä ja yhteistiloissa – omalla ”pihalla” saa tosin olla rauhassa eli ei ole pakko seurustella tervehtimistä enempää jos ei halua. Mekin olemme hankkineet jo pienen pöydän ja tuolit, joilla olemme istuskelleet aamu- ja iltapalalla pikkupatiollamme. Pation katoksen pystyttäminen oli kyllä melko hankalaa ensikertalaisille. Todennäköisesti naapureilla oli hauskaa jos he seurasivat meidän toilailuamme niiden erilaisten keppien kanssa, mutta katos saatiin lopulta paikalleen. Ja seuraavana päivänä naapureita stalkattuamme korjasimme sen samaan asentoon kuin muillakin. Pihat näyttävät olevan asukkaan hallinnassa – pidempään viipyvät ovat pystyttäneet massiivisia katoksia ja kalustaneet ne kukka-amppeleita myöten täydellisesti.

Aamut ovat täällä minun lempiaikaani. Heräilen tapani mukaan muita ennen, pistän uimapuvun päälle ja käyn ”taloyhtiömme” rannassa aamu-uinnilla ennen kuin nautin hiljaisuudesta, rauhasta ja aamumuroista patiollamme. Merivesi on ihanan lämmintä! Täällä on aamuisin myös yhteissaunat kaikille asukkaille, ja saunamaksu sisältyy vesimaksuun.

Kuva: Kaisa Leiwo

Paljon terveisiä asuntovaunustamme, pian nähdään taas! Täällä pitäisi ehkä allekirjoittaa

Kaisa, karavaanarikyttääjä

  1. Voisitko kertoa miltä karavaanalueelta kyseinen kirjoitus on?

    1. Hei,
      koska olen kovin aloitteleva karavaanari vielä niin kokemukseni ovat ainoalta vierailemaltani alueelta eli Santalahdesta Kotkasta.
      Kaisa L