Kerrostalokyttääjän muistiinpanot

Alisa hallitustyöskentelyn ihmemaassa

Sain jokunen aika sitten mieltä lämmittävän viestin: ”Meillä oli tänään taloyhtiön kevään yhtiökokous ja hyppäsin heti hallituksen pj:n saappaisiin. Sun blogit on ollu niin innostavia etten kyllä epäröinyt kun pyydettiin tehtävään.”

Viesti oli todellinen päivän piristys. Ensinnäkin on tietty mukavaa, että blogeja luetaan ja niillä on vaikutusta. Toiseksi viesti tuli 25-vuotiaalta Alisalta joka on valmis ottamaan vastuuta omasta asuinyhteisöstään ja näkemään vaivaa sen hyväksi. Hienoa! Asiaa on ihan pakko selvittää lisää – mikä (muu kuin vanhan tätösen blogit…) saa 25-vuotiaan kiireisen nuoren naisen lähtemään hallituksen puheenjohtajaksi heti uuteen kotiin muutettuaan. Lähdinpä siis lähemmin tutustumaan Alisaan ja hänen motiiveihinsa.

Alisa asuu alle 10-vuotiaassa asunto-osakeyhtiössä, jossa kaikki ns isot korjaukset ovat vielä edessä. Voisi ajatella, että yhtiö elelee seesteistä välivaihetta taloyhtiön uhmaiän (takuukorjausvaihe) ja murrosiän (isot peruskorjaukset) välissä. Taloyhtiötä on pidetty hyvin ja yhteiseen viihtyvyyteen on panostettu. Ulkoalueet ovat siistissä kunnossa ja hyvin hoidetut. Asukkaat ovat valmiita panostamaan siisteyteen ja viihtyisyyteen – esimerkiksi jätteiden ja roskien lajittelu toimii hyvin ja ongelmitta. Joka kevät taloyhtiön tilaamalle jätelavalle kerätään kaikki ylimääräinen yhteistä ympäristöä rumentava roina kierrätettäväksi tai hävitettäväksi.

Taloyhtiössä asuu paljon lapsiperheitä sekä lemmikkiperheitä. Alisan ja muun hallituksen ajatuksissa on aktivoida asukkaita yhteiseen tekemiseen ja tutustumiseen esimerkiksi pihatalkoilla, peli-illoilla tms. Lapsiperheet voivat vaikka löytää naapureista lastenhoitoapua ja lemmikkiperheet koirien ulkoiluttajia kiireisiin päiviin. Naapureiden seura todennäköisesti kelpaisi myös lapsettomille ja koirattomille asukkaille. Asuinyhteisö vaikuttaa turvalliselta ja viihtyisältä. Hallitus haluaa säilyttää tämän ihannetilan ja uskoo, että yhteisen tekemisen ja yhteishengen lisäämisen kautta se onnistuu parhaiten.

Alisa työskentelee itse korjausrakentamisen parissa ja toivoo, että hän voi työnsä ja osaamisensa kautta tuoda uusia raikkaita ajatuksia taloyhtiön arkeen – niin tuleviin korjaussuunnitelmiin kuin jokapäiväiseen elämään yhtiössä. Lisäksi Alisa haluaa vaikuttaa oman taloyhtiönsä hoitoon ja johtamiseen, joten hallitustyö oli hänelle siinäkin mielessä tervetullut tehtävä. Yhtiötä on hoidettu ja johdettu hyvin, joten niin Alisan kuin muidenkin uusien hallituksen jäsenten on helppo hypätä saappaisiinsa ja jatkaa tekemistä.

Toivotan onnea ja menestystä Alisalle ja koko hallitukselle heidän vastuullisessa ja antoisassa tehtävässään! Palaan jossain vaiheessa kyselemään, miten asiat ovat sujuneet ja mitä taloyhtiössä on tapahtunut.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *