Kerrostalokyttääjän muistiinpanot

Kuva: Kaisa Leiwo

Ainesta hallitusjäseneksi?

Oletko kiinnostunut taloyhtiösi asioista? Oletko valmis perehtymään niihin lähemmin ja käyttämään aikaasi asunto-omaisuuden hoitamiseen? Käytätkö sujuvasti sähköpostia ja suhtaudut myönteisesti digitalisaatioon?

Tämä ei ole naistenlehden testi, mutta jos joka tapauksessa vastasit näihin kysymyksiin myönteisesti, olet selvästi sopivaa asunto-osakeyhtiön hallitusainesta. Mitäpä jos lähtisit mukaan talosi hallitukseen?

Hallituksessa pääset vaikuttamaan

Taloyhtiösi hallituksessa pääset vaikuttamaan yhtiön asioiden hoitoon sekä omaan asumiseesi. Hallitustyöskentely on hyvä näköalapaikka taloyhtiösi asioihin – tiedät mitä tapahtuu ja olet myötävaikuttamassa noihin tapahtumiin.

Hallitus valitsee isännöitsijän ja huolehtii muutoinkin yhtiön asioiden ja kiinteistön hoidon järjestämisestä.Pääset tutustumaan taloyhtiön palveluverkostoon ja sen toimijoihin sekä vaikuttamaan yhtiön palveluihin ja sopimuksiin.

Hallituksessa valmistellaan yhtiökokoukset yhteistyössä isännöinnin kanssa sekä päätetään pienistä taloyhtiön hankinnoista. Hallitus myös huolehtii isännöinnin kanssa siitä, että yhtiökokouksen päätökset toteutetaan.

Hallituksessa saat hyvää kokemusta

Hallituksessa edustat koko taloyhtiötä – et siis voi suoranaisesti ajaa siellä omia asioitasi – mutta olet kaiken taloyhtiötäsi koskevan tiedon äärellä ja opit paljon taloyhtiön asioista. Hallituskokemuksesta on varmasti hyötyä muutoinkin. Opit hallitustyöskentelyn perusteet sekä paljon hyödyllistä asiaa rakennetun omaisuuden hoitamisesta.

Jos olet nuori ihminen, taloyhtiön hallitus voi olla ensimmäinen hallituskokemuksesi. Se kannattaa mainita CV:ssä esimerkiksi työpaikkoja hakiessasi.

Jos hallitustyö kiinnostaa niin ilmianna itsesi viimeistään yhtiökokouksessa. Mene paikalle ja asetu ehdolle hallitukseen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *