Kala-apajilla

Viekö Pääkkönen Orpoa kuin metrin lohta?

Varsinaisssuomalaisittain saatiin mielenkiintoinen tilanne, kun maa- ja metsätalousministeriksi valittiin kansanedustaja Petteri Orpo (kok), joka ilmoittautui heti kovaksi kalamieheksi. Asialla on sillä lailla merkitystä, että kalastusasiathan kuuluvat maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalaan.
Tavallaan on sääli, että kalastuslain kokonaisuudistus saatiin jo valmisteltua ministeriössä – oli tosin jo aikakin – eduskuntakäsittelyä varten.  Kalastusta harrastavan ministerin vaikutus olisi voinut olla tervetullutta, siksi vahva on ollut MMM:n virkamiesvalta kalastusasioissa. Olisi ollut kiintoisaa nähdä, miten Orpon kalamiestausta olisi näkynyt kiistellyn lain valmistelussa. No, Orpon ministerikausi voi jäädä hyvin lyhytaikaiseksi, joten asialla on vähän pölhöä spekuloida.
Jos kausi jatkuu myös seuravassa hallituksessa, Orpo voi viimeistään silloin törmätä näyttelijä Japser Pääkkösen masinoimaan lohikansanliikkeeseen, jonka kanssa aiempi ministeri Jari Koskinen (kok) oli ymmärtääkseni vähän helisemässä. Viekö Pääkkönen Orpoakin kuin metrin lohta – vai päinvastoin.
Saapa nähdä, miten Orpon yhteistyö alkaa sujua toisen varsinaissuomalaisen ministerin, vihreiden Ville Niinistön kanssa, joka yritti välillä kammeta kalastukseen liittyviä asioita MMM:stä ympäristöministeriöön. Olisipa joskus mielenkiintoista saada nämä herrat samaan veneeseen.


Omista kalastussaaliistani ei ole paljon kerrottavaa. Yhden uivan kauriin sain kuvattua, mikä pani miettimään pitäisikö veneeseenkin ottaa hirvivakuutus. Korvaisiko se merellä tapahtuneen bambikolarin, vaikkei kauris olisikaan tullut ihan puskista? Entä jos ajan päin hirveetä haukea?

Pitkästä aikaa törmäsin yhteen sarkomatoosihaukeen. Sarkomatoosia sairastavien haukien määrä vaikuttaa jonkin verran vähentyneen ainakin Korppoon suunnalla. Kaikkeen se lääketiede pystyykin.

Kalastustaitoni vaikuttavat taantuneen niin pahasti, että taidanpä siirtyä puutarha-alalle. Piilevää kykyä osoittanee se, että olen onnistunut kasvattamaan veneeseeni jonkin sortin kasvin sitä yrittämättä. Mikä lie hauenkämmekkä.
KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ maustetehtaan sisäampumaradalla paukkui inkivääri.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *