Kala-apajilla

Uusi kalastuslaji:vapabingo


Siianongintarintamalla on ollut aika hiljaista, paitsi vappuna yhteen päivään osui aika hyvä syönti. Silloin onnistuin saamaan uuden siikaennätykseni, vaikka eihän 1,3 kilon siialla vielä kovin paljon voi kehuskella.
Enemmän siihen on aihetta kollegallani Ari Niemellä, joka teki onkisiikojen pienuusennätyksen (yläkuvassa vasemmalla, heh), jonka alle harva pystyy menemään. Luotettavaa ”painoa” emme saaneet kalasta otettua, kun puntarin asteikko ei ulotu miinukselle. Tuohon kuvaankaan mies ei suostunut ennen kuin olin tarjonnut hänelle monta kaatoryyppyä… jaffaa.
Siianonginnassa on jotain taikaa. Miten voitaisiin muuten selittää sitä, että ihminen pystyy tuijottamaan herkeämättä yhtä kohdetta, vavan kärkeä, tuntitolkulla. Eikä päässä liiku juuri muita ajatuksia kuin ota nyt… varmaan pian ottaa.. otanko itse…. nyt voisi jo vapa jumputtaa…pitäisikö vaihtaa paikkaa… ei sittenkään… no nyt, vapa nytkähti… eikun se olikin tuulenpuuska… vai oliko sittenkään…
Ja sama uudelleen ja uudelleen, tunnista toiseen. Aivan hypnoottista touhua. Se sopii parhaiten sellaisille ihmisille, joiden aivotoiminnalta ei laaja-alaisempaa aktiviteettia ole totuttu odottamaankaan.
Silloin kun syönti on kohdallaan ja siikaongella ollaan porukalla, lisäviihdettä saa vapabingosta. Siinä pitää arvata, mihin vapaan seuraavaksi nappaa. Kun on kolme oikein, saa huutaa bingo. Voittaja palkitaan jaffalla.
Pohjoispuolen kylmät tuulet ovat aika tehokkaasti sulkeneet sekä taimenten että haukien suut. Muutamia pienempiä haukia on uistimeen tarttunut, mutta taimenia on jäänyt kiinni vain yksi ja sekin vain 43-senttinen. Koko viikon on luvattu pohjoistuulia, joten taidanpä lähteä kaatamaan yhden kuusen. Kun tuttavat soittelevat ja kysyvät kalasaaliista, onko ollut kaatoryypyn aiheita, voin ainakin vastata, että kuusi.
Tuo oli paitsi huono vitsi, mutta kuitenkin parhaimmistoani, myös aasinsilta alla olevaan päivän aforismiin.
KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ itsekkään metsäntutkijan kaikki ajatukset liikkuivat oman naavan ympärillä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *