Kala-apajilla

Onneksi verkot aovat sentään tuottaneet joulukalaa. Kampelakin oli niin komea, että siitä riittää kaikille läsnäolijoille syötävää lupaamilleni Korppoon torin kansanjuhlille.

Taas on virren aika

Jouluvirsistä viis, mutta vahingoniloksenne valitusvirsi veisattakoon. Siinä alan olla jo niin harjaantunut, että minua voisi oikeastaan alkaa kutsua Korppoon kanttoriksi.

Seuraavan virren numero olkoon 21. Se on nimittäin niiden päivien lukumäärä, joina olen lokakuun puolivälin jälkeen yrittänyt saada taimenta. Säkeistöjä tuossa virressä on 85, mikä on taimenkalastukseen käyttämäni tuntimäärä. Virren nimi olkoon: Arkivieheesi kaikki heitä – tai myy pois.

Ja pyhävieheet perään. Ei niilläkään mitään tee. Olen mies, jolle ei koskaan tapahdu mitään, ainakaan merellä.

Kun syyspäivien vähäinen valoisa aika on kulunut merellä, puuhommat on ollut pakko tehdä otsalampun ja työlampun valossa. Ei pöllimpää hommaa kalastukseen verrattuna.

En ole saanut yhtään taimenta. Yksi on karannut, mutta muita varmoja havaintoja en ole tehnyt.

Ei se mitään, mikä on pötypuhetta. Olen jo tottunut. Olen pettymysten pohjaton kalasaavi. En saanut myöskään viime syksynä joulutaimenta, vaikka kalastin suurin piirtein yhtä ahkerasti kuin nyt.

Vielä pari vuotta sitten sain sentään pari syystaimenta. Oliko se unta?

On pakko alkaa uskoa: taimen on kadonnut Korppoosta. Kyse ei voi olla vain huonosta syönnistä, koska olisihan niitä edes näkynyt noilla tuntimäärillä.

Ahti on minut hyljännyt. Olen varma, että jouluvaloista palavat polttimot, kuusesta varisevat neulaset ennen aikojaan, hyasintti tuoksuu ruotsalaiselta hapansilakalta, joulupuurosta löytyy mankeli, orava syö kynttilän ja pukkina on Teuvo Hakkarainen.

Tämä on nyt vaan niin musertavaa aikaa, etten pysty enää kirjoit…..

KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ laivan kapteenin joululahjatoive on alushousut.

2 kommenttia

  1. Älä sinä huoli, et ole ainut pettynyt. Kuhan uistelussa tosin kävi munkki kesällä, sillä 70 cm taimen iski heti. Meni siinä uistelu pilalle, kun joutui helteessä lähtemään perkaaan saaliin. Silakatkin olivat kääpiöityneet, minkä syksyn aikana olen joutunut kokemaan. Siikaonki tyhjä viikonloppuna, joten siinäkin voiton veit. Herra Hauki pysyköön lestissä ja antakoon mahdollisuudet muillekin. En tiedä muistatko minua, mutta Tammennon Jarin ja muutamien muiden kanssa Saarisen Pasin kanssa kävimme kalassa mm Pasin uudella veneellä.

  2. No nyt muistan jotain, kun muistutit. Olitkohan mukana sillä retkellä, kun Pasin veneelle kävi vähän köpelösti Själön laiturissa vai oliko se vetouistelureissu Nauvossa?
    Tuosta kuhastelutaimenestasi tuli mieleen, että korkeintaan silloinhan taimenta saa, kun sitä ei yhtään odota ja ajatukset ovat muualla. Ihme onkin se, että en ole enää pitkiin aikoihin odottanut saavani taimenta , muttei ole siltikään tärpännyt. Olen fundeerannut, että saisinko sitten, jos alkaisin tanhuamaan. Joskus on sitäkin tosin tullut kalapäivän ja saunan jälkeen tullut koetettua, mutta lopputulos on ollut kaikin puolin epätoivottu.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *