Kala-apajilla

Suuri ympäristöministeriö Suomeen?

Turkulainen maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo (kok) päätti keikuttaa venettä ja vaatia oman ministeriönsä ja ympäristöministeriön yhdistämistä. Aihehan sinänsä ei ole uusi, tätä on yritetty ennenkin. Ja kuten olen aiemmin todennut,  ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr) on puolestaan välillä yrittänyt onkia kalastusasioita MMM:stä omaan ministeriöönsä huonolla kala-onnella.
Orpo taitaa siis olla taipumassa Niinistön tahtoon. Kun maa- ja metsätalousministeriö sulautetaan ympäristöministeriöön,  siina samassahan ympäristöministeriöön siirtyvät myös kalastusasiat.  Ympäristöministeriön aseman ja ympäristönäkökulmien vahvistamista sekä oman ministeriönsä lakkauttamistahan Orpo tässä hakee, eikö niin.
Hieman mietityttää se, kuinka Niinistöltä sujuu maa- ja metsätalousasioiden hoito – ettei vaan mies olisi pellolla kuin peruna. Se tietenkin kertoo pelkästään hyvästä orientoitumisesta tehtävään.
Jos tässä nyt tosissaan aletaan ministeriöiden rajoja rikkoa, ehdotan , että ympäristöministeriöön siirretään samalla energia-asiat työ- ja elinkeinoministeriöstä, koska energiapolitiikka, jos joku on tärkeää ympäristön kannalta.
KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ tropiikissa lomaillut turkulaiskalastaja tykkäs vaa ittestäs, muttei pal muista.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *