Kala-apajilla

Silakka pitää ihmisen loistavana


Kesälomasta on jo yli viikko takana. Mainittavimmaksi kalasaaliiksi on tuolta ajalta raportoitavana silakka.
Kyllä, luitte oikein, silakka. Ei saamani ”krominakki” nyt mikään Suomen ennätyskala ollut, mutta painoi kuitenkin 300 grammaa, ja oli oma ennätykseni siinä lajissa. Suomen ennätyskalarekisterin mukaan painavin silakka painoi muuten 726 grammaa.
Sain noita 150-300 gramman silakoita litkalla ihan samasta paikkaa useampia samalla kertaa. Kun niitä oli välillä kolmekin samassa litkassa,  ihan tosissaan sain väsyttää. Lähetinkin kavereille kokemuksen hurmaamana viestin, että täällä silakat painaa yhtä paljon kuin heillä taimenet.
Mikä senkin mahtoi saada aikaan, että niitä oli niin monta samassa parvessa? Taitaa seura tehdä kaltaisekseen. Siitä syystä olenkin kelpuuttanut kalakaveripiirini vain komeita heppuja. Minuun se tosin ei ole vielä vaikuttanut toivotulla tavalla. Paitsi, että niiden jättisilakoiden syönnin jälkeen olin hetken aivan loistava tyyppi, if you know what I mean.
Se, että nuo kuvat ovat vääärin päin ei johdu kuitenkaan ympäristömyrkkyjen tai väkijuomien vaikutuksesta minuun, vaan tästä tietotekniikan neroudesta. Yritän keksiä loppulomani ajan miten saan ne käännettyä. Kuvat näkyvät oikein päin klikkaamalla niitä. Jos näitä blogeja ei vähään aikaan näy, se johtuu siitä, että Ipadini on lentänyt mereen.
Jos kevät oli haukisaaliin osalta hyvä, samaa en voi kehuskella alkukesästä. Olen saanut vain muutamia haukia. Tosin siihen vaikuttaa se, etten ole juuri tullut niitä pyytäneeksikään. Jostain syystä kesäloman alku menee aina niin, että ensimmäinen viikko pitää riehua fyysisen työn parissa.
Tänä vuonna olen siirrellyt kiviä paikasta toiseen. Ensi vuonna varmaan siirrän ne samaan paikkaan takaisin, mistä ne otin. Älkää kysykö miksi. Jotain näkyvää vain on kerta kaikkiaan saatava aikaan vastapainoksi sille, että talvet pitkät tulee naputeltua tietokonetta. Vaikka tuleehan siinäkin hiki, kun seuraavana päivänä lukee lehdestä, mitä tuli kirjoitettua.
Sitä minä en ymmärrä, mikä sääennustajiin on mennyt. Korppooseen on jatkuvasti luvattu 13 tai 14 asteen lämpötiloja, kun Turussa on paistateltu ainakin ennusteiden mukaan yli parinkymmenen asteen lämmöissä. Tosiasiassa täälläkin on elelty samoissa lämpötiloissa. Niin, että Mannosen Mettelle ja meteorologielle tiedoksi, että turhaan te noilla vähäisillä ja väärillä lämpöluvuilla yritätte lomaani pilata. Se menee pilalle, jos lämpöä on liikaa. Eihän silloin kala syö, törpöt.
KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ seksuaalisesti poikkeuksellisesti suuntautunut kalastaja halusi tienpäällystystöihin Lemminkäiselle, koska siellä on ass valttia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *