Kala-apajilla

Se on loppu nyt

– Miksi sinä makuutat virveliäsi pitkällään veneen lattialla etkä pidä sitä siirtymätaipaleella vapatelineessä, kysyin vaimoltani, kun porhalsimme lauantaina pitkin poikin Korppoon ja Houtskarin taimenapajia, nykyään entisiä sellaisia.
– Siksi, koska telineessä uistin pyörisi sotkuun vavan ympärille, hän vastasi.
– Mikset laita viehettä kiinni vaparenkaaseen, kun silloin ei tule sotkuja, ihmettelin.
– No siksi, että sen irrottamiseen menee aikaa, ja minun pitää ehtiä heittämään ensimmäisenä, hän kuittasi.
Täytyy myöntää, että vaimon asenne on kohdallaan. Olin itse samanlainen vielä muutama vuosi sitten.
Nykyään on aivan sama, vaikka en ehtisi heittää lainkaan. Ei sieltä kuitenkaan enää minulle taimenta nouse. Vietin sen vuoksi lauantaina jopa valheellisesti yllätyssynttäreitäni. En olisi tehnyt sitä muuten, mutta kun radiossa kerrottiin, että Mikki Hiiri täyttää 90 vuotta.

Vaimo ei pannut pahakseen, vaikkei taimenta tullutkaan, kun kaffetta ja sämpylää piisasi.(Kuvat:Jukka Vehmanen)

Kalakeli ei ollut ihan kohdillaan, sillä meriveden pinta laski koko ajan ja tuulikin oli luoteen puolella. Vaimo oli tyytyväinen, kun aurinko paistoi.
Vaimoni on vielä melko kokematon taimenkalastaja. Hän totesikin lauantain jälkeen, että tämä oli hänen ensimmäinen taimenretkensä ilman saalista. Kaikkiaan se oli hänen toinen taimenreissunsa. Jokainen voi päätellä, miten kävi ensimmäisellä. Itse en voi kirjoittaa sitä enää kateellisuuksissani julki.

Tänä vuonna Busterini on taas ollut liikkeellä sen verran ahkerasti, että hiukan jo jännittää, pitääkö perämoottorin 100:n tunnin huolto teettää Korpo Marinissa tänä kalasesonkina jo neljättä kertaa ennen jäiden tuloa. Kuskin huolto olisi ainakin paikallaan, kun olkapään laakerit raksuttavat taas pahasti. (Kuva: Kristiina Jurvainen)
Itse asiassa julistan tässä ja nyt tehtyämme jälleen kerran hukkareissun, että taimenkalastukseni on nyt loppu.
Ainakin henkisesti. Saattaa olla, että ruumiini lähtee vielä taimenjahtiin, varsinkin jos vaimo vaatii. Henkisesti olen sitä mieltä monestakin syystä, että meritaimenen kalastaminen ei ole nykyään järkevän ihmisen hommaa. Tämä lauselma toisaalta vapauttaa minut taas perustellusti merelle, sillä enhän olen järkevä ihminen.
KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ vastarintaliikkeissä taistelleita käsityöläisolueiden valmistajia kutsuttiin partesaaneiksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *