Kala-apajilla

Sunnuntaina sää suosi kalamiehiä. mutta kalaonni ei. Sen saimme taas kokea Pasi Keskitalon kanssa (Kuvat: Jukka Vehmanen).

Saaristotiellä liikkui veneitä

Aprikoin viikonvaihteessa, onko lokakuun venyminen yllättäen tammikuun lopulle saanut ihmiset kaivamaan veneensä pressujen alta. Saaristotiellä näkyi nimittäin matkaavan silmiinpistävän monia avoveneitä trailerien päällä ties minne.

Saaristomerihän on apposen avoinna jäästä ja meriveden lämpötila oli Korppoon pohjoispuolella yhä yli kolmen asteen.

Olivatkohan veneet omistajineen mökki- tai tai kalareissuilla? Niin tai näin, jäin pohtimaan, oliko trailereissa talvirenkaat alla. Harvapa niitä taitaa talven varalle hankkia. Ei talvirenkaita nytkään pahemmin varmaan tarvinnut, koska tiet olivat sulia. Poliisi olisi saattanut kuitenkin saada kerättyä valtiolle lisää tuloja.

Tyrkkäsin itsekin kalaveneeni rantatelakastani takaisin vesille ja suuntasin yhdessä Keskitalon Pasin kanssa taimenjahtiin. Trailereilla olleet veneet olivat matkanneet jonnekin muualle kuin Korppoon pohjoispuolen vesille, koska emme nähneet muita kalaveneitä siellä koko viikonvaihteessa.

Vaikka pääsimme kalastamaan ikään kuin monopoliasemassa, tulos oli tuttu enkä viitsi sitä taas kerrata.

Riemuitsimme säälittävästi jo pelkästään siitä, että teimme varman havainnon yhdestä taimenesta, joka tavoitteli kolmeen otteeseen vieheitämme. Pieni kala sekin oli, muttei sentään nuoruuttaan niin tyhmä, että olisi meidän vieheisiimme langennut.

Jopa pienen hauen saaminen viritti miehen hymyyn, Olihan se tämän vuoden ensimmäinen, sekä kala että hymy..(Kuva Pasi Keskitalo)
Kalahaavilla ei ollut käyttöä. Tai saihan sillä näppärästi häivytettyä esteettisen haitan edes vähän.

Kun kukaan ei todennäköisesti jaksa lukea loputtomiin tästä blogista siitä, kuinka en taaskaan saanut havittelemaani saalista, päätin kysellä kuulumisia kunnon kalamieheltä. Väänsin (!) kännykästäni Tomi Leppäsen numeron, koska hän oli runsas viikko sitten saanut Velkualta ongella kolmessa tunnissa 12 siikaa ja pari verkolla. Häneltä sain nyt kuulla, että myös tuttunsa olivat saaneet samoilta apajilta mukavasti onkisiikaa ja että ahven on syönyt hyvin niin Särkänsalmen venelaitureilla (joku oli saanut jopa merestä) kuin Merimaskun kirkonsalmessa.

-Perjantaina sain Merimaskusta parissa tunnissa 50 ahventa, en tosin mitään kauhean isoja, hän kertoi.

Kalastuskansa ei sittenkään taida olla kovin sankoin joukoin innostunut avovesikalastuksesta sesongin jatkumisesta huolimatta. Raision Meri ja Metsän yrittäjä Kimmo Brandt kertoi, että kauppa käy verkkaisesti. Päivässä myydään muutama uistin, ja joku voi ostaa lahjaksi viervelin tai plotterin.

-Ei siellä merellä nyt kovin moni käy, vaan veneet ovat paketissa.

Jotain piristystä, tai hengenahdistusta, kauppias repii siitä, että Meri ja Metsä osallistuu ensimmäistä kertaa Helsingin venemessuille.

Ajan kuvaa on se, että kairoja on Brandtin mukaan tänä vuonna mennyt kaupaksi vain kaksi.

Niitäkin on varmaan käytetty vain Turkuhallin jäällä, kun TPS:n kiekkoilijat taitavat viettää lopputuloksista päätellen peliajan pilkkien. Ja antavat aivan liikaa siimaa.

KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ kauhuelokuvan syksyn päätteksi katsonut karhu päätti siirtyä horrorsunille.

2 kommenttia

  1. Jarruttomissa peräkärryissä saa olla ihan laillisesti samat kumit alla läpi vuoden. Kunhan eivät ole nastasellaiset.

    1. Hyvä huomautus, kiitos siitä. En ihan tarkkaan alkanut syynätä, olivatko veneet jarrullisen trailerin päällä vai eivät, mutta ihan perstuntumalta sanoisin, että veneiden koostä päätellen ainakin osan olisi syytä ollut olla jarrullisessa trailerissa.

Kommentointi on suljettu.