Kala-apajilla

Pitsakeisari Dennis pyydysti unelmasaaliinsa

– Nyt olen valmis kuolemaan,  letkautti turkulainen pitsakeisari Dennis Rafkin kesken Houtskariin suuntautuneen kalaretken perjantaina.
Kommentti ei liittynyt Houtskarista nousseeseen saaliiseen, vaan itse asiassa viime marraskuussa hänen tekemäänsä, Etelä-Afrikkaan suuntautuneeseen kalaretkeen. Sieltä Dennis oli saanut black marlinin, ja kuten tiedetään marlinit ovat kalamiesten suurimpia unelmia.
Dennis Rafkin tunnetaan kovana kalamiehenä, jonka unelmasaaliiksi ei riittänyt edes hänen lohiennätyksensä, joka on 25,4 kiloa. Miehen haukiennätys on hiukan vaatimattomampi, 8,2 -kiloa. Niinpä Denniksellä riitti nälkää kalastaa uutta haukiennätystä Houtskarissakin. Haukea oli tullut siellä ihan mukavasti kuuden hengen kalaporukalle. Perjantain aamupäivään mennessä merestä oli noussut suurimpana seitsenkiloinen hauki.
Tyven keli oli kiusana, minkä vuoksi seurueelta oli välillä kulunut useampia kalastustunteja ilman tärppiäkään. Sellaisilla hetkillä Dennistä lohdutti kuitenkin muistot kolmen viikon takaiselta Ahvenanmaan retkeltä. 12-henkinen seurue sai sillloin kolmen päivän retkeltä peräti 248 haukea.  Aiempina vuosina samoilta apajilta oli noussut jopa yli 300 haukea.
Hyvän kokoista haukea on noussut muualtakin. Veljenpoikani Markus Vehmanen lähetti Henri Grönforsin ottaman kuvan Iniön suunnalta. Siinä Markus kannattelee  kuuden kilon haukea. Hyvin kuvattu, koska isommaltahan tuo näyttää. Myös Markukselta on niukasti vielä kymppikilon raja rikkomatta, minkä tässä julkisesti kerron hänen motivaatiotaan kasvattaakseni.

Torstaina olin Olavin krouvin 50-vuotisjuhlilla, jonne oli kiva viedä lahjaksi jotain sellaista, mitä paikan omistajiin kuuluvat kovat kalamiehet Jouni Aalto ja J-P Jalo harvemmin saavat: taimenen. Kolmas omistaja Hannu Virta lienee keskittynyt kalastamaan jään päältä mitaleita.
Pakasteesta kopaisemani taimen oli iältään melkein yhtä vanha kuin Olavin Krouvi, mutta toivotaan, että kala paranee samaan tapaan kuin Olkkukin vanhetessaan. Krouvin hienon T-paidan sanoin: Olavi elävi!
KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ kansanveneellä riutalle karauttanut ruotsalaisporukka oli folkkarilla.

  1. Hienoja blogeja kiva lukea en tuntenut sinun kala juttuja ennen kuin kerroit tulen seuraamaan ja raportoimaan jos on aihetta

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *