Kala-apajilla

Kyllä potutti

Halusin ehdottomasti lomani aluksi uusia perunoita pöytään, joten päätin hakea niitä varmuuden vuoksi Turun kauppatorilta ennen Korppooseen lähtöä.
Avomaan perunaa ei ollut, mutta kasvihuoneperunaa oli. Torimyyjä vakuutti, että kasvihuoneperuna on jopa parempaa, koska se on saanut kasvaa lämpimissä olosuhteissa, kun taas avomaan peruna on joutunut sinnittelemään kalseissa keleissä. Niinpä päätin ottaa vähän kasvihuoneperunaa, vaikka hinta oli yhä huimat 20 euroa kilo.
Menomatkalla mökille poikkesin Paraisten keskustassa ruokakaupassa. Kuinka ollakaan, siellä uuden perunan hinta oli alle kympin kilo. Käsittääkseni se oli avomaan perunaa. Sitäkin piti ottaa. Siinä vaiheessa otti jo vähän pattiin, että olin mennyt maksamaan torilla niin suolaisen hinnan.
Halusin uuden perunan kanssa silakkaa. Niinpä lähdimme Kulmalan Lassen kanssa silakkalitkalle. Silakkaa tuli solkenaan. Saimme riittävän määrän kokoon vartissa. Olin riemuissani: silakasta en ainakaan joutunut maksamaan itseäni kipeäksi.

Lasse veti kymmentä silakkaa kerrallaan, koska rahti maksaa. Kuva Jukka Vehmanen.
Ilo jäi lyhyeksi, sillä Lasse tuli maininneeksi, että hän oli hakenut uutta perunaa suoraan Korppoon Vattkastin maatilan itsepalvelupisteestä. Hinta oli ollut pari euroa kilolta. Silloin potutti.
Kostoksi päätin istuttaa upouudelle kasvimaallemme perunat itse. Katkeruuttani en istuttanut tavallista suomalaista perunaa, vaan laitoin maahan pussillisen ranskalaisia perunoita. Lankkuperunoidenkin istuttamista harkitsin, mutten jaksanut ruveta sahaamaan.

Päätin istuttaa pussillisen ranskalaisia perunioita.
Lauantaina kävimme yrittämässä vielä taimenta Kihdin laidalta, jossa veden lämpö oli 9 astetta. Näimme kolme alamittaista taimenta, mutta kiinni ne eivät ottaneet.
Sunnuntaina päätin keskittyä hauen kalastukseen. Saalis oli valtava: yksi hauki.

Näen merellä nykyään enemmän kauriitakin kuin haukia.
Ulkona sataa vettä. Aika masentava loman alku. Taidan panna maaten sohvalle ja olla tekemättä mitään. Laiskotella. Löhötä. Rentoutua. Mukavaa työpäivää teille. Minä juon nyt kahvia. Ja syön Bagar Bengtin munkin.
KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ likaiset maanviljelijät lupasivat: huomenna kylvetään.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *