Kala-apajilla

Komeita haukia Iniöstä, Kustavi GP:sta vähän pienempiä

Viime viikonvaihteessa järjestetty Kustavi GP -kalakisa keräsi yhteen 18 venekuntaa, joista 16 venekuntaa toi kalaa punnituksen. Aivan hirveitä mörköjä ei merestä noussut, sillä suurin hauki painoi 4,1 kiloa. Sen sai kisassa kolmanneksi sijoittunut Team Nymar, jota kipparoi Kristoffer Granberg.
Voiton otti Eerik Sjöbergin kipparoima Team Varttitonni, joka toi punnitukseen kahdeksan kisan alamitan, 60 senttiä, ylittänyttä haukea. Niiden yhteispaino oli 14,2 kiloa. Kakkoseksi sijoittunut Tatu Junnilan johtama Team Jakki sai kokoon niin ikään kahdeksan haukea, joiden yhteispaino oli 12,7 kiloa. Team Nymarin neljä kalaa painoivat yhteensä 9,8 kiloa.
Tälläkään kertaa en sitten päätynyt Kustavin kisaan, vaan perinteinen Iniön oma epävirallinen kalakisamme osui taas samaan viikonvaihteeseen.
Iniön kisa houkuttaa vuodesta toiseen. Siellä saa aina osakseen niin paljon piruilua, että helvetti tuntuu sen rinnalla varmasti mukavalta paikalta sitten, kun sen aika koettaa. Iniön kisaa isännöi taas jäljittelemättömään tyyliinsä Tammennon Jari, tuo Iniön Lucifer, itse pelsepuupi.

Onneksi Iniön kisan voiton vei Savolaisen Ilkka tällä vonkaleella, koska Ilen kuittailut ovat porukkamme hillityimmät.

Reipas veljenpoikani Markus (etualalla) jaksoi hymyillä, vaikka teimme heti aluksi virheen ajamalla väärälle puolelle sitä lahtea, josta voittokala nousi.

Kalastimme iltahämärään, vaikka voitto oli viety käsistä jo kättelyssä.

Papukaijaväritys toimi hyvin. Näitä Westinin Jerkkejä juuri kulu hukkaan, koska niitä on liki mahdotonta saada pois hankalista pakkauksista. Olemme ristinneet jo monen kalaporukan kesken Westinin pakkaukset kalamaailmaan järjettömimmäksi keksinnöksi.
Tuskin voi tylymmin kalastuskilpailuja aloittaa, kuin mitä teki Savolaisen Ilkka. Hän otti 7,5-kiloisen voittohauen toisella heitollaan, noin 100 metrin päässä lähtörannastamme perjantaina aamupäivällä. Se oli varmasti tämän kymmenen kertaa järjestetyn kisan nopeimmin napattu voittokala. Kaiken kukkuraksi sama mies vei voiton myös viime vuonna. Häppeis eres.
Sen jälkeen meillä muilla oli hieman vaikea motivoitua kisaamaan perjantaipäivästä lauantai-iltaan, vaikka onhan tämä sama kisa voitettu joskus liki kymppikilon hauella. Tuuli oli perjantaina aluksi sen verran kova ja oikeasta suunnasta eli länsi-lounaasta, että aivan toivotonta ison kalan odottelu ei sitten ollutkaan.
Veljeni kuunteli taas viisaasti ohjeitani, joiden mukaan vonkale nappaa erityisesti voimakkaalla tuulella tuulen taitteesta. Niinpä hän ottikin sellaisesta kohtaa 7,4-kilon luupään. Onneksi se jäi niukasti johtokalasta, koska en olisi kestänyt jatkaa samassa veneessä. Muutenkin tein nyt sellaisen päätöksen, että olen kouluttanut sekä veljeni että veljenpoikani aivan liian hyviksi kalamiehiksi, kun en pärjää heille useimmiten enää ollenkaan. Seuraavaksi vuodeksi kehittelen heille oikein huonoja vinkkejä, mikä sekin minulta kyllä onnistuu vaivatta.

Helpotuksekseni veljeni Jouni ei päässyt tällä vonkaleella vieläkään kymppikerhoon.

Lähellä oli, ettei tämä vähän yli 700 grammainen ahven riittänyt koko kisan voittoon, sillä ahvenen kerroin oli 10.

Taukomme ovat aina ratkiriemukkaita paitsi silloin, kun Keskitalon Pasi (vas.) intoutuu laulamaan Hopeista kuuta keskellä päivää, eikä se iltaisinkaan niin herkulta kuulosta. Tammennon Jarilla ja Lehtovaaran Tepolla alkaa olla kiire karkuun veneestä.

Tauoilla nautimme aina vähärasvaisia ja terveellisiä tuotteita.

Jos tämän porukan saa samalle taukopaikalle sovittuna ajankohtana ilman suukopua sopivasta paikasta, se on ihme.

Jos näette joskus tällaisia veneitä rannassa rinta rinnan, kannattaa kiertää kaukaa.

Voittajan oli helppo chillailla.
Kaiken kaikkiaan kalan syönti oli nyt verrattain heikko, sillä päiväsaaliit jäivät määrällisesti aika pieniksi. Kuvaavaa on, että viime vuonna samalla retkellä veljeni sai 65 haukea, mutta nyt määränsä jäi 17:ään, mihin minäkin pääsin. Edes sudden death ei tuonut tällä kertaa ratkaisua siihen kumpi kalakisan voiton vei saalismäärässä, vaikka eihän sellaisesta edes kisattu.  Pakko sanoa, että 17 haukea ei ole hääppönen saavutus, kun olimme aktiivikalassa sentään yhteensä noin 17 tuntia kukin.
KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ metrossa joraamista kutsutaan substanssiksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *