Kala-apajilla

Jo oli tatilla kokoa ja miehellä näköä

Puheet mahtavasta herkkutattisesongista eivät ole tuulesta temmattuja, se tuli viime viikonvaihteessa havaittua. Sääli vain, että samalla myös hirvikärpäskausi on päässyt valloilleen.
Tähän mennessä paras keksimäni konsti suojautua niilltä on vanha pelastuspuku, joka ei pidä enää vettä ja jota ei kannata korjauttaa. Sen on voinut siirtää metsäkäyttöön, koska puvun repeytyminen oksannokkaan tai muuhun kräkiin ei enää hirveästi huoleta. Väliasu on lisäksi sen verran liukasta kangasta, etteivät hirvikärpäset siinä kauan hillu.
Pelastuspuvun väliasuversio ei ole kaikken komein näky, se on suorastaan ruma, mutta sopii siksi minulle. Kun jatkoksi vetää verkkohatun päähän, metsässä vastaantulija luulee varmasti törmänneensä vähintäänkin ufoon tai Lordin soittajaan.

Siis lähtisitkö kuvan miehen kanssa tansseihin?
Vaikka venytän verkkohatun suuaukon pelastuspuvun tiukan, kumisen kauluksen sisälle jostain aina tunkee muutama hirvikärpänen  hatun sisäpuolelle, minkä vuoksi ehdotan, että kaikki hylje- ja merimetsokannan harventamista halajavat aloittaisivat  hirvikärpästen ampumisella. Sen jälkeen on syytä suunnata haulikko kohti punkkeja.
Viime viikonvaihde sujui niin, että suurin herkkutatti taisi painaa enemmän kuin yksikään merestä nousseista hauista, joita sain lauantaina 13. Mittavin kala painoi ”huikeat” 1,5 kiloa.
Metsään mennessä ajattelin, että leikkaan herkkutateista siivuja pizzan päälle, mutta taisikin käydä niin, että pizzan saa levittää tatin päälle.

Lämmin viikko ei lupaile sitä, että vedet lähtisivät nopeasti kylmenemään ja suuremmat kalat saapuisivat rantavesiin. Saapa nähdä kuinka käy Houtskarin Haukicupissa, joka järjestetään jo parin viikon päästä 13.9. Kisakaloiksi lasketaan venekunnan kaksi suurinta haukea. Alamitta, 65 senttiä, olisi ainakin viime viikonvaihteessa ollut ylivoimaisen haastava. Taimenen alamitta kisassa on 60 senttiä, mutta niitä nyt lienee turhaa näillä keleillä toivoa.
Haukicupin tukikohta on Saariston Lomakylä, jonka isäntä Boris Povaljajeff on varautunut peräti 60 venekuntaan. Siinä olisi järjestäjille haastetta. Saapa nähdä, sujuvatko järjestelyt tänä vuonna yhtä hyvin kuin viime vuonna. Silloin käytettiin – ja tänäkin vuonna käytetään – kisan ratkaisemisessa ympäristöystävällistä tapaa, kun kalat mitattiin ja valokuvattiin omatoimisesti veneissä, minkä jälkeen ne vapautettiin välittömästi. Voittaja oli se, joka pystyi esittämään tuomareille rannassa painavimman valokuvan, noin niin kuin leikkisästi ilmaisten.
Ainakin viime vuonna Mossalan kalastuskunnan vedet antoivat mukavasti haukea. Tänä vuonna vesialue on kasvanut peräti 5 000 hehtaariin, kun mukana ovat myös Björkön kalastuskunnan vedet. Sinne!
KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ sienestäjien kalakilpa ratkaistiin jäämerellä seitikeillä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *