Kala-apajilla

Huima haukikevät jatkuu

Lieneekö aikaisella keväällä jotain tekemistä sen kanssa, että kautta rantain kuuluu viestejä suurista haukisaaliista. Olen yrittänyt kysellä tätäkin asiaa niiltä ainoilta, jotka tästä jotain oikeasti tietävät: hauilta, joista yksikään ei ole toistaiseksi suostunut kommentoimaan. Yritän edelleen ja kerron heti, kun joku niistä vastaa.
Esimerkiksi Saton Niko raportoi taas kelpo kalapäivästä: veneeseen nousi 40 kalaa, joista seitsemän mahtui välille 6,4 – 9,1 -kiloa.
Jyrki Tammi nosti Iniöstä kahdeksankiloisen ja Jari Tammenon venekunta oli osunut todelliseen haukisuoneen, josta pullahteli useita mahtihaukia. Suurin karannut lähenteli kuulemma 15 kiloa. Suurin ylös saatu jäi muistaakseni vajaaseen kahdeksaan kiloon.
Itse kalastin viikonvaihteen kirjailija Kjell Westön kanssa, joka on aloittanut kalastusharrastuksensa samoilla Korppoon kalavesillä kuin missä itse kalastan. Tästä ilmestyy lehtijuttu Turun Sanomissa, kunhan ennätän lomalta pois.

Kun kuvaaja oli mukana matkassa, suuret kalat tulivat tietenkin väärälle miehelle eli minulle. Toinen painoi 9,7 kiloa (kuvassa) ja toinen 8,8 kiloa. Heikki Vento täydensi saalista 5,4 kilon kalalla.

Pääasiassa etsimme taimenta, mutta eihän sellaista tietenkään silloin löydy, kun siitä pitäisi saada kuva lehteä varten.
KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ kalaporukan saunaillassa lauteilla istui vastapäinen mies.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *