Kala-apajilla

Hiljaista menoa makuuhuoneessa

Vihdoinkin se koitti. Nimittäin niin sateinen ja tuulinen viikonloppu, etten viitsinyt lykätä nöpönenääni kovin pitkäksi aikaa ulos mökillä. Kun Yleisradio tarjoili tiuhaan tahtiin urheilua televisiosta, maltoin kerrankin jäädä sohvalle pötköttämään ja vähentää kalastuksen ohella myös pöllihommien tekemisen minimiin. Ei pöllimpi ratkaisu.
Vanhemmiten olen tullut siihen tulokseen, ettei mökillä ole läheskään aina tärkeintä ehtiä touhuta päivällä mahdollisimman paljon, niin mukavaa kuin se onkin. Vähintään yhtä tärkeää on se, mitä yöllä tapahtuu makuuhuoneessa.
Yöllä makuuhuoneessa ei pidä tapahtua oikein mitään eikä edes heti aamulla. Tärkeintä on pitkä ja sitkeä yöuni. Kymmenen tunnin nukkuminen tekee kummia näin vanhan miehen ulkonäölle ja olemukselle. Muumiosta tulee muumi. Söpö ja lutunen. Tosin häviävän pieneksi hetkeksi.

Tieteellinen kokeeni siitä, voiko vaimoa venyttää pidemmäksi liian korkeiden verkkotolppien avulla ei näytä tuottavan tulosta. (Kuvat: Jukka Vehmanen)

Etsi tästä kuvasta kala.

Sieltä se simppu löytyy silakoiden ja norssien keskeltä. Siinä viikonlopun messevä verkkosaalis.
Ehdin jo jonkin aikaa luulla, että kertomukseni siitä, kuinka huonosti Korppoosta tulee kalaa, alkaisivat tehota. Päämääräni ja taktiikkani on näin valeuutisten aikakaudella ollut, että kukaan ei viitsisi enää tunkea kanssani samoille apajille, joista tosiasiassa tulee kalaa aivan solkenaan. Silloin kaikki kalat jäisivät minulle.
Taktiikkana se on oiva, mutta tosiasia, saalis, on jäänyt uupumaan.
Nyt teidän kannattaa tietenkin pohtia, onko tämäkin valeuutinen.
Voin vakuuttaa, että ei ole. Vaikka onkin. Tai sitten ei. Heissulivei.
Veneilkää itse ottamaan selvää. Mutta vasta jäiden tultua.
Niin tai näin, muita kalastusveneitä on syksyn mittaan näkynyt kiitettävän vähän.  Nyt kalastusveneitä oli kuitenkin liikkeellä useita, vaikka vettä tuli solkenaan ja tuuletkin olivat melko kovat. Muilta osin kalakeli oli parempi kuin moneen viikonloppuun, sillä vesi nousi yli normaalin ja tuuli tuli etelän puolelta.
Ensi loppuviikoksi Korppooseen luvataan pientä pakkasta. Jätin kuitenkin kalaveneeni vesille, kun veden lämpötila oli vielä kuuden asteen tienoissa.
Huolenani on se, että joulukalat on pääasiassa vielä saamatta. Tiukalle se taas tänä vuonnakin menee, mutta onhan tässä vielä kaksi viikonloppua ennen kuin istutaan joulupöytään. Tiukkahermoiset ja sinnikkäät syövät siinä pöydässä niin tuoretta kalaa, että niiden pontevat potkut tuntuvat elävästi päässä vielä joulupäivänäkin.
KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ itsensä loukannut näyttelijä Brad Pitt sai roolin kassamagneettikuvauksissa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *