Kala-apajilla

Vaimoon voi luottaa, kun omat taidot pettävät. Nämä verkkosiiat pääsivät pakkaseen odottamaan joulua. (Kuva Jukka Vehmanen)

Ei merta edemmäs kalaan

Viime viikonvaihteen sää ei todellakaan houkuttanut lähtemään merelle, mutta menin silti. Lauantaina siellä hurahti kuusi tuntia ja jo totuttuun takuutapaan ilman saalista.

Kun vika ei kerta kaikkiaan voinut olla kalamiehessä, syy oli oli säässä. Tuuli tuli kaakosta ja meren pinta oli laskussa. Vesisade oli jokseenkin jatkuvaa. Se on ihan eri juttu kuin sadekuurot. Kala on nimittäin aika usein sadekuurosäällä hyvällä syönnillä, toisin kuin silloin, kun yläkerran herralla kestää pidempään löytää putkimiestä paikkamaan taivaaseen tulleen vuodon.

Tai sitten kirjoitin taas soopaa. Joni Kinnunen ja Kosti Vahanne nostivat nimittäin parin tunnin rupeamalla parikymmentä haukea Naantalin lähivesiltä. Joukossa oli useita yli viiden kilon kaloja ja paljon nelikiloisia. Isoin oli yli kahdeksan kiloa.

Eikä siinä vielä mitään, mutta kun Joni ja Kosti olivat liikkeellä soutuveneellä, jossa ei ollut edes perämoottoria. Siinä oli pelihenkeä.

Kosti Vahanne (yllä) ja Joni Kinnunen olivat liikkeellä perämoottorittomalla soutuveneellä, mutta tiettävästi heillä oli kalastusvälineet mukana. (Kuva Joni Kinnunen)
Kuva taitaa paljastaa Joni Kinnusen salaisuuden. Mikään muu ei voi selittää mahtavaa saalista kuin se, että hän kalasti varmaankin mehupurkilla. (Kuva Kosti Vahanne)

Sanomattakin on selvää, ettei airoilla kovin pitkä siirtymätaipaleita tehty. Olisiko nyt käynyt niin, että hauet uivat kerrankin kalamiesten tykö? Mikä partavesi niitä mahtoi houkuttaa? Vai ovatko hauetkin nykyään jo Tinderissä? Voih, olisinpa minäkin komea.

Taas siis nähtiin, ettei kannata lähteä merta edemmäs kalaan. Minuun kuitenkin pätee lyhennetty muunnos tuosta sananlaskusta: ei kannata lähteä kalaan.

Onneksi vaimoni jaksaa touhuta verkkojen kanssa vaikka vesisateessa. Hän sai nimittäin verkoilla kolme komeaa siikaa, joten joulypöydän siikatarjonta on nyt varmistettu.

Sitä minä vaan ihmettelen, miten meidän kaikki siikamme ovat verkoissa aina ehjinä. Kaikki ammattikalastajathan valittavat, että hylkeet syövät heiltä elannon. En epäile, mutta emme ole löytäneet Korppoon verkoistamme vieläkään kertaakaan hylkeen syömiä puolikkaita kaloja, vaikka Korppoon ja Vattkastin salmessa näyttää uivan hylkeitä hyvin usein.

Ehkä ne ovat kuulleet, että minä olen kalakade ihminen ja siksi arvaamaton toimissani.

KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ juhlakiertueelle lähtevät Semmarit päättivät saunassa muuttaa ryhmänsä nimeksi Seminaarimäen Hieslaulajat.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *