Kala-apajilla

Kovat tuulet ovat haitanneet kalastusta, mutta aina jostain löytyy sen verran tyyntä reunaa, että siianonginta onnistuu tuloksekkaasti. (Kuva Kristiina Jurvainen.)

Apua, mökkipakolaiset hyökkäävät

Nyt se myrkyn lykkäsi. Valtio kielsi koronaviruksen takia yli 10 yksilön kokoontumiset. Tämä on ikävä asia myös kalastajan kannalta, varsinkin näin siikasesongin alla.

Ajatelkaapa nyt. Pitääkö siikoja alkaa päästää takaisin vapauteen, jos sumppuun on kokoontunut jo 10 siikaa?

Tuottaa tämä varmaan päänvaivaa pian alkavalle muullekin heittokalastussesongille. Saaristossa alkaa saatanallinen invaasio, kun ihmiset pakenevat mökeilleen etätöihin ja karanteeniin, mikä häiritsee ikävästi kalastusta.

En ymmärrä, miksi hamstrata kaupasta ruokaa, kun sitä saa merestäkin. (Kuvat: Jukka Vehmanen)
Siian pää muistuttaa muuten aika paljon silakan päätä, kun lähemmin katsoo.

Korppoon raja pitäisikin pikaisesti sulkea ainakin pääkaupunkiseutulaisilta. Tamperelaisilta ei tarvitse, kun eivät ne kuitenkaan löydä tietään saaristoon asti, vaikka niillä siellä mökki olisikin.

Lautoille saisi päästää vain ihmisiä, joiden heittokalastusvälineiden arvo ylittää parituhatta euroa.

Missä ovat perussuomalaiset nyt, kun heitä eniten tarvittaisiin rajoittamaan tätä hillitöntä kansanvaellusta?

Aiemmin saaristossa on alkukeväästä saattanut viettää hiljaisuuden retriittiä, kun siellä ei muuta väkeä ole ollut. Mökkien lähellä on voinut kalastaa ihan eri tavalla kuin heinäkuussa. Alkukeväällä ei ole tarvinnut pelätä häiritsevänsä mökkiväkeä.

Nyt saaristossa alkaa varmaan hirveä älämölö jo ennen kuin haahkat ja allit sen ehtivät aloittaa. Porukat rasvaavat aurinkovoiteella kroppaansa jo maaliskuussa ja Vpk pitää hälyttää irroittelemaan aurinkotuoleihinsa jäätyneitä ihmisiä kuin joutsenia jäistä konsanaan.

Makkara loppuu kaupasta kesken ja saaristokaupat menevät muutenkin sekaisin, kun kaupunkilaiset vaativat pöytäänsä varhaisperunaa ja kotimaista peltomansikkaa.

Vaarana on, että jos saariston kaupoista loppuu makkara, silloin kalastaja voi joutua syömään kalaa.

Korppoon K-kaupan väki kertoi jo viime viikonloppuna kaupankäynnin vilkastuneen. Alkavana viikonloppuna se varmaan vasta vilkastuukin.

Harvoinpa sitä on maaliskuun puolivälissä nähnyt, että kookkaampia mökkiveneitä huristelee jo avovesillä. Nyt näin on käynyt.

Venetelakoilla ollaan varmaan mielissään, kun normaalisti veneidenlasku pakkaa ruuhkaantumaan, mutta nyt telakoiden urakka voi venyä pidemmälle jaksolle.

Vaikka vähäisetkin jäät häipyivät Korppoosta taas viime viikonlopun hurjien tuulien myötä, veikkailen edelleen, että vielä tässä ehditään ohut jää saada takatalven pakkasten myötä.

Ihmiset ryntäsivät kaupungeissa kuulemma kauppoihin hamstraamaan vessapaperia ja ruokaa. Minä en sellaiseen ole sortunut, koska ilman kaupan ruokaa ja vessapaperiakin selviää, koska ruokaa saa merestä ja sammalta on metsät täynnä. Sitä paitsi saaristossa miehekästä hajua osataan arvostaa.

Pidin huolta paljon tärkeämmästä asiasta: kävin hamstraamassa kaupasta onkimatoja. Eihän sitä tiedä, mitä ne kaupunkilaiset alkavat syödä, jos kaupasta loppuu ruoka.

KALAUKKELI ON KUULLUT, ETTÄ maksuton varhaiskasvatus alkoi valtion kokeilun myötä laajentua eli eskaroitua.

4 kommenttia

  1. Taas sai Stadilainen Korppoon kävijä nauraa ittensä tärviölle. :–)

  2. Tää oli kyllä niin loistava päivän piristys tähän päivään kaikkien negatiivisten koronauutisten keskellä. Aivan loistava kirjoitus, nauroin vedet silmissä, kiitos 🙂

  3. Hieno kertakäyttögrilli, joka ei olekaan kertakäyttöinen. Ekoteko.

    1. Vaimo teki mainitsemasi grillin peltisestä piparipurkista, johon on tehty sivulle ilmanottoreiät. Ritilä on taituteltu vanhasta kertakäyttögrillin ritilästä. Grillin hyvä puoli on se, että siihen voi panna aina uudet grillihiilet, jotka ovat mielestäni paljon parempia kuin briketit retkigrillaushommissa. Briketit palavat huonommin ja niiden grillauskuumuuteen saanti kestää paljon kauemmin kuin grillihiilten. Sitä paitsi kertakäyttögrillit maksavat nykyään aika paljon, mikä lienee ihan oikein kertakäyttötuotteelle.
      Ilmastovaikutukset ovat tietenkin piparipurkkigrillinkin haittana, mutta kukapa niistä enää on huolissaan, kun meillä on tämä korona.

Kommentointi on suljettu.