Extreme

Vaatteet päällä saunaan

Mikä olisikaan sen parempi tapa näyttää itävaltalaisvieraillemme suomalaista kulttuuria, kuin viedä heidät kesämökille meren rannalle. Matkustaessamme eilen kapeaa kuoppaista tietä kohti Rymättylän ääripäätä vieraamme tosin epäilivät kaiken olevan aprillipilaa. Meidän suomalaisten oli muun muassa luvattava heille, että menisimme ensimmäisenä uimaan. Itävaltalaisten päissä taisi pyöriä jo kauhukuvia, joissa he hytisevät kylmässä vedessä ja suomalaiset huutavat laiturilla aprillia. Tähän mennessä kaikki oli kuitenkin täysin totta.

Vaikka itävaltalaiset vaikuttivat matkalla kovin epäileväisiltä kaiken suhteen, kuuntelivat he silmät pyöreinä suomalaisten perinteistä saunomistyyliä: saunaan on mentävä hygieniasyistä vaatteet päällä. Tällä tavoin lauteiden puhtaanapito ilman juoksevaa vettä saariolosuhteissa on paljon helpompaa. Ei ollut kovinkaan helppoa esittää hämmästynyttä itävaltalaisen kertoessa, että heidän on tapana käydä saunassa alasti tai uimapuvussa. Lopulta paljastimme totuuden lauteilla. Toivottavasti kukaan ei jättänyt saunaa väliin, koska pelkäsi vaatteidensa nihkeytyvän.

Mökkeilyohjelmaan kuului myös haastava Suomi-aiheinen luontopolku. Hämmästyttävintä oli, että monet luulivat Suomen kartan muistuttavan virtahepoa, minkä perusteella oli helppo loogisesti päätellä virtahevon koristavan Suomen vaakunaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *