Extreme

Uusi vuosi ja sen kujeet


Nyt elellään kolmatta päivää vuonna 2015. Monet vuodenvaihteessa annetut lupaukset on pistetty käytäntöön (ja joidenkin lupausten suhteen on jo luovutettu), laihdutuskuurit aloitettu (ja osa niistä lopetettukin), kuntokuukausi startattu (ja laitettu paussille) ja vielä ties mitä. Minusta on kummallista, miten ajatellaan yhden kellonlyömän muuttavan koko elämän. Totta kai vuodenvaihteessa on kivaa symbolisuutta, ketäpä ei muka uusi alku houkuttaisi! Mutta jos tyrii (tarpeettoman) karkkilakon tai (ylitavoitteellisen) kuntokuurin tammikuun toisena päivänä, pitääkö odottaa 363 päivää, että on tarpeeksi hyvä syy ottaa uusiksi? Niinpä.

Fakta on se, että vuosi on vaihtunut. Niin käy säännöllisesti. Tipaton tammikuu, herkuton helmikuu tai maidoton maaliskuu eivät tänä vuonna ole yhtään sen enemmän tai vähemmän in kuin viimeiseen kymmeneen vuoteen. ”Uusi vuosi, uudet kujeet” kuuluu sanonta, mutta kujeiden uusiutumisesta voi olla montaa mieltä. Jospa keskityttäisiin itse elämiseen lupausten sijaan! Tosin panin kyllä merkille, että alkaneen vuoden aallonharjalla elävät lupaavat olla tekemättä lupauksia, joita ei voi pitää. Samat henkilöt vannovat myös panostavansa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja sallivaan asenteeseen ja… No joo, kyseiset jutut ovat kyllä in, mutta oikeasti myös hyviä lupauksia.

Ehkä tämä tästä. Arki alkaa ja niin edelleen, ja sitten voidaankin uudenvuodenlupausten sijaan kulminoida uudet alut taas loppuvuoden ajan aina ”huomiselle” ja ”maanantaille”. Tai sitten herätäänkin erääseen lauantai- tai torstai-aamuun ja huomataan, että hei – tänään(kin) onkin ihan hyvä päivä!

LINNEA LAHTINEN

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *