Extreme

Turkulaisen Turku-kesä

Ensimmäinen kesäni turkulaisena alkaa olla takanapäin. Itse asiassa kesä on ollut myös ensimmäinen, kun olen voinut luokitella itseni kaupunkilaiseksi. Odotin kaupunkikesää innolla, ja osittain se täytti odotukseni, osittain ei.

Aivan ensimmäisenä huomasin, kuinka lämpimien säiden saavuttaessa kaupungin turkulaiset pomppasivat pois sisätiloista ja suuntasivat kulkunsa jokirantaan. Samoin nyt ilmojen viiletessä kadut tuntuvat tyhjenevän nopeasti. Omiin silmiini kontrasti kesä-Turun ja talvi-Turun välillä on mieletön. Ei ole epäselvää, koska tämä kaupunki on vilkkaimmillaan.

Kaikkein suurin ero maalla vietettyihin kesiin on ollut se, miten vapaasti olen voinut mennä ja tulla. Olen jo muutaman vuoden asunut omillani, joten kukaan ei varsinaisesti ole katsonut perääni aikoihin, mutta edellisissä asuinpaikoissani esimerkiksi julkinen liikenne ei ole ollut tehokasta, ja välimatkat ovat muutenkin olleet pitkiä. On ihanan hämmentävää, että voi oikeasti vain napata kotiavaimet taskuun ja lähteä ystävien kanssa viettämään iltaa ilman, että tarvitsee stressata kyydistä kotiin. Bussit kulkevat ja pyörällä pääsee.

Menevyyttäni edisti tietysti myös tekemisen paljous. Olen käynyt museoissa, vieraillut uusilla uimarannoilla, kokeillut uusia juttuja, kuten suppailua, sekä vain kuljeskellut ympäri kaupunkia. Ja pakko sanoa, että olen todella tyytyväinen Turun tapahtumatarjontaan. Tylsää ei ole tullut.
Odotuksien vastaisesti en kuitenkaan viihtynyt kaupungissa koko kesää, vaan vietin pitkiäkin aikoja perheeni luona maaseudulla. Tähän oli kaksi suurta syytä: oma piha sekä omakotitalon viileys. Itselläni ei kaupunkiasunnossani ole edes parveketta, ja minusta kesään kuuluu se, että ulos voi rynnätä vaikka keskellä yötä. Tämän vuoksi suuntasin usein kotikotiin. Lisäksi, helteiden aikana yksiöni lämpeni yli kolmekymmenasteiseksi, jolloin nukkuminen oli käytännössä mahdotonta. Pakkasin siis jälleen kimpsuni ja kampsuni ja suuntasin vanhempieni luokse ilmastoituun asuntoon.
Kaikenkaikkiaan kesäni turkulaisena ei ollut täydellisen kaupunkitäyteinen, mutta onnistunut. Hyvässä suhteessa Turun ihmisvilinä ja maaseudun rauhallisuus loivat minulle melko täydellisen kesän.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *