Extreme

Syntymäpäiväkakkujen taika


Kakku kuuluu syntymäpäivään kuin nenä päähän, väsymys maanantai-aamuun tai sade Suomen kesään. Eihän sitä sovi vuosia kerryttää ilman kakkukynttilöiden symbolista puhaltelua ja kuorruteövereitä. Kakku kuin kakku ajaa asian, mutta kyllähän se itse leivottu (=äidin leipoma) kakku päihittää pakastealtaan alelöydön.

Allekirjoittanut ei ole päästänyt äitiään helpolla mitä syntymäpäiväkakkuihin tulee, sillä vielä näin aikuisiälläkin toiveet ovat aika korkealentoista luokkaa. Meitsi 19-vee toivoi Minion-kakkua ja sellaisenhan minä sitten sain. Tyypillä oli siniset housut, lakusta näperretyt hiukset, keltainen iho ja kaikki! Linnea 20-vee taisi toivoa glögikakkua, koska halusi joulun kevään keskelle. Eilen puolestaan nautittiin taas vuotta vanhemman minun toiveestani nakukakkua. Jännityksellä odotin, millainen veistos kahvipöydässä odotti, koska toivelausumani meni suunnilleen näin: ”semmonen naked cake, mieluiten kolmiulotteisena”. Sain semisti Mikki Hiirtä muistuttaneen sydännaamaisen nakukakun suklaapursotteilla ja banaanikolikoilla. Kyllä upposi.

Vuosien varsille on mahtunut kaikki kakkuilmestyksen Nalle Puhin Nasusta alienia muistuttavaan Turtlesiin. Jokainen kakku on leivottu ajatuksella ja rakkaudella, aina päivänsankarin toiveita kunnioittaen. Hymyilyttää, kun muistelenkin kaikkia niitä vaivalla taiottuja kakkuilmestyksiä. Olen sitten minkä ikäinen tahansa, persoonallisista synttärikakuista en tahdo luopua.

Mikä on ollut sinun mieleenpainuvin syntymäpäiväkakkusi?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *