Extreme

Silkkaa horroria Kaupunginteatterissa

Kun päätin mennä katsastamaan Rocky Horror Show’n Turun kaupunginteatteriin, halusin korjata puutteen yleissivistyksessäni ja tietää mistä kaikki oikein puhuvat. Tiesin, että esitys olisi erikoinen, sillä yleisön haluttiin osallistuvan siihen ja näyttelijöiden kerrottiin ottavan katselijoiden huutelut ja kommentit huomioon näytelmän kuluessa.
Esitykseen osallistumiseen kannustava teatteri tuntuu herättäneen paljon ihastusta, mutta itse pelkäsin, että minut yhtäkkiä temmataan lavalle tekemään jotakin nöyryyttävää. Näin jo sieluni silmin, miten joku kiero näyttelijä bongaa juuri minut kiemurtelemassa tuolillani ja pakottaa ihmisten eteen nolaamaan itseni. Luulin olevani moderni ja avarakatseinen kulttuurinkuluttaja, mutta ennakkoluuloni paljastikin minut konservatiiviseksi kukkahattutädiksi, joka paheksuu uusia hömpötyksiä.
Tiesin etukäteen, että paikkamme sijaitsevat melko edessä. Järkytys oli mahtava kun pääsimme paikalle, sillä olimme todella edessä, tarkalleen ottaen aivan ensimmäisen rivin keskipaikoilla. Lavalle oli alle metri, ja meidät ympäröi tosifanien joukko nahka-asuissaan ja verkkosukkahousuissaan. ”Me voidaan sitten vähän riehua”, he ystävällisesti varoittivat meitä ennen esityksen alkua. Tosi kiva, ajatteli kukkahattutäti kauhuissaan katsellessaan, miten he kaivoivat vessapaperirullia laukuistaan lavalle heitettäviksi.
Paikoistamme huolimatta selvisin kokemuksesta joutumatta kiusallisen huomion kohteeksi. Esitys oli okei, ja toisella väliajalla seuralaisenikin halusi osallistua vessapaperirullan heittämiseen. Olen silti edelleen tylsimys, joka mieluummin pönöttäisi teatterin hämärissä kaikessa rauhassa. En haluaisi kuulostaa ilonpilaajalta, mutta minusta ei ollut hauskaa huudella roolihahmoja hutsuiksi ja urpoksi joka kerran kun heidän nimensä mainittiin, enkä halua laittaa kumikäsineitä käteeni vain koska joku lavalla sattuu tekemään niin.
Reissun parasta antia oli kuitenkin tosifanien hauskanpidon katselu, joka vei huomion itse esityksestä. He tanssivat ja huutelivat rivouksia esiintyjille, ja selvästi nauttivat täysin siemauksin. Kukkahattutäti kiittää myös esiintyjiä siitä, että ketään ei nostettu yleisöstä esiin eikä pakotettu osallistumaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *