Extreme

Se aika vuodestaOn se niin vaikeaa ottaa koulukirja kauniiseen käteen yli vuoden opiskelutauon jälkeen. Eikä nyt edes ole kyse sellaisesta perinteisestä pänttäämisestä, johon on vuosikausien koulutaipaleen aikana tottunut, vaan ihan toisenlaisesta rupeamasta. Puhun pääsykokeista. Taas on se aika vuodesta, kun omasta alastaan haaveilevat, elämänmuutosta kaipaavat ja moni muukin hinkuu intoa päästä syksyllä takaisin koulun penkille.

Ennakkotehtävien tekeminen ja pääsykoemateriaalista höyryävä pää nostaa tavallaan pintaan sen saman tunneskaalan, jonka kävi lävitse ylioppilaskirjoitusten aikaan. Stressi on kuitenkin tässä tilanteessa erilaista. Olen kohtuullisen hyvä stressaamaan, mutta huono ennakoimaan pänttäämisiäni. Tavoilleni uskollisesti olen opiskeluasioiden äärellä hyvin täsmällisellä aikataululla. Kaipa sitä viimetingaksikin voisi kutsua, mutta siinä sanassa on turhan kurja kaiku. Jotkut ihmiset, minä mukaan lukien, sattuvat toimimaan parhaiten paineen alla. En minä tarvitse pääsykokeisiin lukemiseen tai ennakkotehtävien tekemiseen viikkotolkulla aikaa ja lukuisia vapaapäiviä. Odottelen, kylläkin stressinsävyisissä tunnelmissa, että h-hetki on ihan nurkan takana, ja sitten vedän mittarin tappiin ja hoidan hommat kertalaakista kondikseen.

Luen pääsykoekirjan kerran. Teen ennakkotehtävistä yhdet versiot. Kiteytän parhaani yhteen ainoaan toteuttamiskertaan ja that’s it. Niin olen tehnyt aina hyvällä menestyksellä, joten en näe mitään syytä muuttaa toimintatapojani nyt. Toivottavasti onnistaa, mutta jos ei, niin keksin varmasti jotain.

Pidän peukkuja kaikille teille, jotka viettävät kevättään käsikynkässä pääsykoestressin kanssa. Ainakaan itse opiskelustressi ei tunnu missään tämän koettelemuksen jälkeen!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *