Extreme

Peppublogi

Katso kuvat” tai ”10 kuuminta futisvaimoa”. Saanko hetken kukkahattutäteillä? Hienoa, kiitos. Olenhan sentään vanhin extremisti ja kuljen kokouksiin aina rollaattorilla. Heristän sormeani tällä kertaa siihen suuntaan, mitä ”uutisia” ihmiset lukevat. Kaaaaikki suosituimmat nettijutut on nähtävissä ampparit-sivustolla. Kyllä, jäit kiinni.
On järkyttävää, että ihmiset painavat paljon mielummin otsikkoa, jossa lukee ”peppu” kuin ”politiikka”. Paitsi ehkä siinä tapauksessa, jos joku politiikan henkilö sipsuttelee käytävillä korkkareilla ja minihameessa. Milloin mediaseksikkyys-termi meni aivan päälaelleen? Milloin kiusoittelu vaihtui kaiken näyttämiseksi ja söpöily riettaaksi? Mikään ei tunnu riittävän myöskään otsikko-osastolla. Klikkauksia pyritään saamaan hinnalla millä hyvänsä, vaikka jutun todellinen uutisarvo olisi pyöreä nolla.
Klikkausten metsästäminen on muuttunut jopa röyhkeäksi sosiaalisessa mediassa. Twitterissä pyydetään retwiittaamaan, jos toivoo Jormakan toipuvan pikaisesti pahasta taklauksesta ja Facebookissa käsketään tykkäämään, jos haluaa maailmanrauhaa. Olen huono ihminen, jos en klikkaa.
Olen itsekin opiskelemassa ja tähtäämässä alalle, jota juuri kritisoin. Pelkään, että eräänlaisia sanomattomia ”sääntöjä” on vain noudatettava. Kai sitä voisi vähän verrata esimerkiksi siihen, jos yhtäkkiä jalkapallon säännöt muuttuisivat. Silloin ei ole mitään syytä enää pelata vanhalla tavalla, vaikka kuinka tekisi mieli.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *