Extreme

Paineiden purkamista ja välttelyä

Paineista yritetään päästä eroon monella tavalla. Raapustin tänään aiheesta juttua ja huomasin, että kaikilla ei toimi sama paineiden purkutapa.
Itse suuntaan turhautumiseni johonkin, joka uuvuttaa kunnolla.  Kirjoittaminen ja kokkaaminen auttavat. Keskittymistä vaativat asiat taas eivät onnistu stressaantuneena. Esimerkiksi yleensä rauhoittavasta lukemisesta ei tule mitään.
Toisaalta yritän elää ilman paineita ja olla stressaamatta turhista asioista. Ihme kyllä, se on onnistunut ihan hyvin. Koeviikolla tahti meinaa joskus kiihtyä turhan lujaksi, mutta silloin pidän yksinkertaisesti taukoa kouluajatuksista.
Joskus kuitenkin tosin alkaa savu nousta korvista; on pakko tehdä jotain. Kirjoittaminen on ihan jees keino, mutta näppäinten on paras olla kunnossa tai muuten ne saavat osakseen kovakouraista tökkimistä. Myös päiväkirjan sivut saavat luvan olla rypistymättä.
Jos tekstin tuottaminen ei auta, siirryn järeämpiin juttuihin. Tyynyyn huutaminen on todella vapauttavaa. Jostain syystä myös toisten ihmisten mollaaminen on toimii paineiden purkajana.
Paineita kasautuu pienistä asioista, kuten tällä hetkellä säästä. +10 astetta ja vesisade eivät täysin vastaa mielikuvaani joulunodotuksesta. Minulle tämä ei ole ongelma. Lämpimällä kelillä voi pukeutua kevyesti, ja pyörä kulkee paljon iloisemmin sulalla tiellä. Kiitos ajattelutavan, painekasani pysyy sopivan matalana.