Extreme

Musiikkia mielentilan mukaan

Kodissani ei juuri koskaan ole hiljaista hetkeä, sillä kuuntelen musiikkia lähes jatkuvasti. En luopuisi Spotifystani mistään hinnasta. Kuulokkeistani kuuluvilla sävelmillä on minulle suuri merkitys.
Suurinta vaihtelua soittolistaani tuovat vuodenajat. Kesällä kuuntelen kevyempää, talvella tummempaa musiikkia. Minulla on jokaiselle vuodenajalle oma soittolistansa, ja mikäli alan esimerkiksi syksyllä ikävöimään kesää, paras keino lieventää tunnetta on kuunnella edellisen kesän soittolistaa.
Vuodenaikojen lisäksi kuuntelemani kappaleet ovat sidottuja vuorokaudenaikaan. Aamuni alkaa aina jollakin pirteällä biisillä, joka nostaa vireystasoani. Illalla taas rauhoitun parhaiten kuuntelemalla jotakin hidastempoista. Etenkin levollinen instrumentaalimusiikki saa oloni nopeasti mukavan raukeaksi. Sanojen kuunteleminen kun virkistää aivoja.
Totta kai musiikkimakuni heijastuu myös tunteisiini. Minulla on erikseen soittolista ilolle, jonka tahdissa tanssahtelen ja tunnen nousevani pilviin saakka. Minulle melodiat ovat tärkeitä, joten lista on hyvin duurivoittoinen. Kun esimerkiksi joudun tiskaamaan, lievitän ärsystystäni hyvänmielenlistani avulla.
Viha on minulle usein vaikea tunne käsitellä, sillä kammoan konfliktitilanteita. Musiikki on auttanut sen hyväksymisessä. Suutuspäissäni kuuntelen voimakkaita kappaleita, jotka muistuttavat, että minulla on oikeus olla ärtynyt. Kun sulkeudun hetkeksi yksin kotiin ja huudatan kuulokkeista täysillä muutaman vihabiisin, voin jo paljon paremmin ja suuttumukseni alkaa hälventyä.

Surullisena en sen sijaan kuuntele koskaan musiikkia. Melankolia on asia erikseen, silloin tarvitsen tunnelmaan sopivia lauluja, mutta todellista murhetta kohdatessani laitan musiikin pois. Joskus on tarpeellista olla myös ihan hiljaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *