Extreme

Muistoyhteisöt Irc-Galleriassa

Eräälle auto-onnettomuudessa kuolleelle tuttavalleni on omistettu Irc-Galleriassa varmaan viisi yhteisöä. En mitenkään kiellä, etteikö vainaja ansaitsisi muistelua tai vastaavaa, mutta silti tuo on minusta äärimmäisen outo tapa surra ja ottaa osaa. Irc-Galleria tuntuu kuitenkin pitkälti kaikkein kylmimmältä paikalta mistä käsin vain voi osanottonsa ilmaista. Jopa tekstiviesti tuntuu tunteellisemmalta kuin Irc-Galleriaan näpytelty allapäin oleva hymiö.
Varmasti ihmiset surevat oikeastikin kyseisen ihmisen kuolemaa, itse vain koen kyseisen tavan jollain tapaa kovin pinnalliseksi. Erityisesti silloin, kun yhteisöön ilmaantuu ihmisiä, jotka eivät ole koskaan vainajalle puhuneetkaan. Vaikka voihan sitäkin kai surra, ettei koskaan ehtinyt tutustua paremmin kyseiseen henkilöön. Jotenkin se vain tuntuisi reilummalta osoittaa ne osanottonsa suoraan läheisille.

1 kommentti

  1. Irc-Galleriassa voi tuntea yhteisöllisyyttä ja se saattaa helpottaa surussa. Samalla tavalla kuin hautajaisissa muistellaan vainajaa lämpimästi, galleriassa kuolleesta puhuminen saattaa helpottaa ihmisiä.
    Toisaalta toisen kuolemalla retostelu ja omien sympatiapisteiden keräily galleriassa inisemisellä on aika etovaa.

Kommentointi on suljettu.