Extreme

Mitä suomalaisuus merkitsee minulle?

Aluksi haluan todeta, kuinka ylpeä olen kansallisuudestani. Olen ylpeä suomalainen, enkä peittele sitä koskaan. Siniristilipun alla kannustan jääkiekossa henkeen ja vereen omiani. Nauran ihmisille, jotka jonottavat ilmaisia ämpäreitä. Juon kahvia ja valitan myös joskus säästä. Vaikka meillä on mitä oudoimpia kansallisharrastuksia murtomaahiihdosta lottoamiseen, olen kaikesta ylpeä. Moni luulee suomalaisten olevan tunteettomia erakkoja, mutta kuitenkin meissä jokaisessa sykkii herkkä ja rakastava sydän. Tämä kansa pitää omiensa puolia!

Suomi täyttää mahtavat 100 vuotta. On mahtavaa olla näkemässä ja kokemassa Suomi-neitomme upeat kemut. On mahtavaa päästä kunnioittamaan niitä, jotka ovat meille nämä kekkerit mahdollistaneet. Mahdollistaneet meidän kansan itsenäisyyden omaa henkeä uhaten. Ilman näitä sankareita meillä ei olisi välttämättä mitään kansallisaarteitamme.

Itsenäisyys ja suomalaisuus merkitsevät itselleni paljon. Suurkulutan ruisleipää ja ulkomailla aina vertaan kaikkea kotimaahani. Täällä on kaikki oikeasti hyvin. Meillä on kaunis luonto. Sen todistaa tuhannet järvet ja mahtavat metsät. Erityisesti Lapissa voi kokea jokaisena vuodenaikana isänmaan ihmeet. Metsän antimet ovat kaikkien saatavilla ja nautittavina. Pohjantähden alla olen kotona.

Olen kiitollinen, että saan opiskella. Minulle on annettu mahdollisuus tulevaisuuteen. Saan matkustaa ja olla vapaa. Vanhustenhoito toimii vielä toistaiseksi ja täällä huolehditaan omistaan. Toivon kuitenkin, ettei tätä pilata liiallisilla leikkauksilla ja huonoilla päätöksillä.

Suomalaisella sisulla, Suomen leijonan voimilla, selvitään toivottavasti jatkossakin kaikesta ja tehdään meidän maasta vielä parempi paikka. Tämä toimii kiitoksena ja kunnioituksena sodassa taistelleille, eikä heidän korvaamatonta työtä tulisi pilata.

-Katriina Kantonen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *