Extreme

Me mennään maalla naimisiin, en enää lähde kaupunkiin

Omakotitalo, oma piha, muutama lehmä, ehkä vanha hevonen, vuohia. Ehdottomasti vuohia.
Kun suljen silmäni, ajtukseni karkaavat maaseudulle. Täällä kaupungin sykkeessä en kykene ajattelemaan muuta kuin oman rauhan puutetta ja sitä kuinka vaikeaa on nähdä tähtiä. Unelmissani herään aikaisin aamulla. On hieman viileää ja näen ikkunasta vain metsää ja oman pihani. Löydän tieni kahvikuppi kädessä ulko-ovelle, astun ulos pienelle terassille ja kuuntelen linnun laulua. Valmistaudun aamun puuhiin luonnon keskellä.
Kaikki minut tuntevat tietävät, että olen jo yläasteelta asti haaveillut omasta farmista. Siinä missä toiset haluavat asua aina hereillä olevissa suurkaupungeissa, minun sydän kaipaa maaseudulle. Haluan pihalleni vuohia, lehmiä, kanoja, hevosen, koiria, kiintiö-kissan ja ehkä pupun myös. Haluan aamulla hakea kananmunat lettutaikinaan omasta kanalastani ja touhuta pihalla – satoi tai paistoi.
Ehkei maaseutu elämä ole ihan niin ruusuista, mutta oma rauha, hiljaisuus ja rakkaus eläimiin ovat kaikki siellä saavutettavia asioita. Kaupungin kiire ja ihmisten määrä ovat asioita, joihin minä vieläkin yritän tottua. Asun laatikossa kymmenien muiden ihmisten kanssa. Oven avauksen jälkeen pitää ensin vaeltaa rappukäytävää pitkin, ennen kuin on oikeasti ulkona. Ulkona on heti vastassa ihmisiä. Onhan täällä paljon hyvääkin, mutta sydämeni kaipaa jonnekin muualle. Vaikka viihdyn täällä, en tunne olevani kotona.
Joskus pohdin, voisinko karata maalle jo nyt. Päässä soi Tapani Kansan laulun sanat me mennään maalla naimisiin, en enää lähde kaupunkiin, kun annan itseni leikitellä ajatuksella 21-vuotiaasta asumassa omakotitalossa maaseudulla. Miksi se on niin hassu ajatus monille? Ennen kaikki asuivat maalla, mikä siinä on niin outoa?
Ehkä se on sitoutuminen ja nopean viihteen puute. Nykyajan nuoriso haluaa olla vapaa ja lähellä tapahtumia. Ehkä se on nopeasti saatavilla olevien palvelujen puute. Minulle kuitenkin plussat maaseudulla asumisessa ovat paljon suurempia. Valitsen mieluummin rauhalliset aamut omalla terassilla, kuin kahvin kaupungin kiireessä ja vaihtaisin baarien neonvalot mikä tahansa ilta kuunvaloon.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *