Extreme

Matkustamisen rikkaus

Sanotaan, että matkustaminen tekee ihmisestä rikkaamman. Matkustettuani vuonna 2015 jo viidessä maassa olenkin huomannut, että budjetointi etukäteen kannattaa. Täten reissun päällä voi huoletta elää hetkessä ja nauttia kokemuksista murehtimatta niiden hintaa.
Matkustaminen on aina ollut minulle itsestäänselvyys eikä harvinaisuus. Lapsena sitä vain kulki vanhempien matkassa ottamatta vastuuta reitiltä eksyttäessä, mutta omatoimisesti matkustaessa tilanne on toinen. Jokaiseen matkaan mahtuu niin onnistumisia kuin pettymyksiä. Kun nykyään tuskailen itse kartan kanssa, tajuan, kuinka hyviä vanhempani olivat peittämään vastoinkäymisen aiheuttaman turhautumisen. Toisin kuin minä, he eivät purskahtaneet kyyneliin käveltyään puolitoista tuntia väärään suuntaan tai maksettuaan liikaa kierolle taksikuskille.
Olen todennut, että mitä enemmän matkustan, sitä enemmän rikastun. Jokainen kadonnut matkalaukku tekee minusta kärsivällisemmän ja vastoinkäyminen vahvemman. En hätkähdä myöhästyneestä lennosta tai surkeasta ruokapaikan valinnasta. Kotiin palattuani en nimittäin muistele mitään pahalla. Nauran kommelluksille Latvian syrjäkujilla ja jaetuille katseille New Yorkin huonoimmassa ravintolassa. Ne hetket muistuttavat minua kodista. On rikkaus lähteä matkalle, mutta vielä hienompaa on kerta toisensa jälkeen haluta palata takaisin. Ja Nuuskamuikkusta lainaten, välillä on lähdettävä, jotta voi tulla takaisin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *