Extreme

Makuasioita


Mitä oudompaa, sen muodikkaampaa – lausahdus tuntuu olevan tämän hetken trendikeittiön toimintaperiaate (jo jonkun aikaa jyllänneen fitness-trendin ohella, totta kai). Sinihomejuustolle annetaan suklaahuntu, lihalle kehitellään makea kastike ja superfood-ilmiön myötä kauppojen hyllyille on ilmestynyt monia entuudestaan tuntemattomia sortimentteja. Keittiövelhoksi voi ryhtyä kuka vain, ja sosiaalinen media mahdollistaa reseptien jakamisen. Mitä erikoisempaa tai terveellisempää, sitä suurempaa on kokkailijan saama suosio. Kokeilunhalu heivaa perunat ja lihapullat persoonallisempien ja eksoottisempien makumaailmojen tieltä. Enää ei tarvitse tyytyä tavalliseen.

Ruokatrendit mahdollistavat matkaamisen maailman ääriin ja takaisin omassa keittiössä ilman kohtuutonta rahanmenoa. Netti blogeineen sekä lehdet ja kirjat resepteineen ovat päivittyneet aallonharjalle ja sen edelle, ja vinkkejä omaperäiseen kauhankolisteluun löytää helposti. Raakaruokaa vai vegaanivalintoja? Pitkän kaavan kokkailua taiko sittenkin kiireeseen sovitettuja pikaruoka reseptejä terveellisellä twistillä? Valintoja ei tarvitse tehdä nopean ja ravintorikkaan tai suolaisen ja makean välillä – kaiken saa nykyään samassa paketissa!

Pieni ruokatuunailu piristää jokaisen päivää. Kulinaristit kokeilevat taateleita pekonikääreessä, arjen sankarit dippaavat nakkeja pehmytjäätelöön. Allekirjoittanut on ruokaoutouksista uutuudenviehätyksissään, mutta skeptinen erikoisuuksille. En allergioidenkaan puolesta sovi intohimoisen ruokatrendeiilijän muottiin. Onneksi voimme kaikki natustella tästä muoti-ilmiötä rauhassa ja oman intomme mukaan. Monipuolisuus takaa paitsi vaihtoehtojen runsauden, myös sen, ettei kaikesta todellakaan tarvitse (tai edes voi) pitää. Eihän makuasioista sovi kiistellä!

LINNEA LAHITINEN

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *