Extreme

Lohturuokaa kaukana kotoa

Ulkomaiden eksoottinen ruokatarjonta saa monet kaipaamaan tuttua, turvallista ja yllätyksetöntä muonaa. Tunnollinen ja herkkävatsainen suomalainen raahaa mukaansa maitohappobakteerit, hapankorppua, näkkileipää, salmiakkia, puurohiutaleita ja Fazerin blöön. Joskus ulkomailla kaupoissa myydään Pandan lakua, hurraa. On ihan ymmärrettävää, että kotoisa ruoka lohduttaa. Mikäs siinä, jokaisella on keinonsa taltuttaa koti-ikävää. Kannattaa kuitenkin tuoda pöperöt kotoa asti. Kaverini kämppikset ovat varoittava esimerkki, miten ruoan kanssa voi möhliä.

Kiinassa koira on herkkua. Kaverini kiinalaiset solukämppikset lievittivät koti-ikäväänsä syömällä koiraa myös täällä Suomessa. Heiltä jäi kuitenkin tajuamatta, että suomalaisissa marketeissa ei myydä koiranlihaa. He popsivat hyvällä halulla koiranmakkaraa. Olihan paketissa koiran kuva. Hieman hellyyttävää, hieman kuvottavaa. Minusta on arvelluttavaa, että he luulivat pötköä vilpittömästi koiranlihaksi. Jos paketin nappaa kaupasta puruluiden ja ruokakuppien vierestä, eikö se vihjaa jotain?

Hengissä he selvisivät, ei huolta siis. Älkäämme kuitenkaan sortuko samaan. Ainakaan minä en olisi valmis ostamaan ulkomailla laatikollista ruskeaa mönjää, ”jos se vaikka sattuisi olemaan mämmiä”.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *