Extreme

Liian nuori aikuinen

Olen hyvin epävarma siitä olenko lapsi, nuori vai nuori aikuinen. Erilaiset tahot kun eivät tunnu pääsevän yhteisymmärrykseen siitä milloin ihminen on tarpeeksi vanha, jotta hänestä voidaan käyttää nimeä (nuori)aikuinen.
Varsinkin asioissa, jotka liittyvät jollain tavalla vakaviin aiheisiin ja muihin vaikuttaviin päätöksiin olen lähes poikkeuksetta liian nuori kertomaan mielipidettäni. Ehkä vaikutusvaltaiset ihmiset pelkäävät, että alaikäiset nuoret ovat liian fiksuja. Me emme ole niin helposti jymäytettävissä typerillä mainospuheilla, sillä aivomme toimivat vielä virkeästi.   
Mutta kun taas mukaan tulee raha olen yhtäkkiä aikuinen. Joudun maksamaan täyden hinnan liki kaikista kuviteltavissa olevista palveluista, olenhan jo aikuinen.
 Pahoittelen, että ohitan täysin aiheen, mutta kerron silti lyhyesti esimerkin tilanteesta, kun varasimme perhematkan: Mainoksen mukaan 17-vuotiaat saavat kyseiseltä matkatoimistolta lapsialennuksen. Varaamme matkan, mutta jostain syystä minusta laskutetaan täysihinta. Omituista. Meitä on lähdössä matkalle yli 10 henkeä, joten kysymme ryhmäalennusta. Myyjä pahoittelee, ettei minua voida laskea ryhmäalennukseen mukaan, sillä olen lapsi.  Ryhmäalennuskin jää siis saamatta ja minä maksan täyden (aikuisen)hinnan vaikka hinnaston mukaan olen vielä lapsi.
 Jos kerran olen aikuinen, miksi en saa täysiä oikeuksia, vaikka joudun maksamaan kaikesta täyden hinnan? Ja jos minua pidetään vielä 17-vuotiaana lapsena, koen jonkinlaista vääryyttä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *